Thomas Hitzlsperger, der tidligere var tysk landsholdsspiller, er sprunget ud som bøsse i et interview med den tyske avis Die Zeit.
Thomas Hitzlsperger, der tidligere var tysk landsholdsspiller, er sprunget ud som bøsse i et interview med den tyske avis Die Zeit. Foto: OLIVER LANG
Den tidligere tyske landsholdsspiller Thomas Hitzlsperger er kommet ud af skabet. Den 31-årige midtbanespiller stoppede sin professionelle karriere i september sidste år på grund af gentagne skader, og han er det største navn inden for fodboldens verden, som indtil nu er stået frem som homoseksuel.

Hitzlberger, der efter at have fået sin fodboldopdragelse i Bayern Münchens ungdomsafdeling fik sit gennembrud i Aston Villa, spillede hovedparten af sin karriere i VfB Stuttgart. Han blev noteret for 52 landskampe og seks mål for Tyskland.

Han står åbent frem og fortæller om sin motivation for at fortælle, at han er bøsse, i den tyske avis Die Zeit. Han har besluttet sig for, at han vil gøre om med det tabu, der er omkring bøsser i topfodbold.

- Jeg fortæller om min homoseksualitet, fordi jeg gerne vil gøre opmærksom på diskussionen om homoseksualitet blandt topsportsfolk.

Det har en lang og svær proces for Hitzlsperger at nå frem til erkendelsen af, at han er bøsse.

- Det er først gået op for mig i de senere år, at jeg hellere ville bo sammen med en mand.

Tyskeren, der er kendt som en velartikuleret spiller, som siden 2009 har skrevet klummer i Die Zeit. Han mener, at temaet homoseksuelle i topsport er underbelyst, og personligt kender han ingen fodboldspillere, der har forholdt sig til emnet.

Undervejs i karrieren har Hitzlsperger både spiller i engelsk, tysk og italiensk topfodbold, og alle stedet behandler man emnet på samme måde.

- Det er ikke et emne, som man tager alvorligt, i hvert fald ikke i omklædningsrummet, siger Hitzlsperger til Die Zeit.

Han ægrer sig over det modsætningsforhold, der er blevet bygget op mellem fodboldverden og homoseksuelle.

- Kamp, lidenskab og sejrsvilje hænger uadskileligt sammen. Det passer ikke til den kliche, som de fleste mennesker har om homoseksuelle, at bøsser er nogle bløddyr,

- Jeg har aldrig skammet mig over, at jeg er, som jeg er, fastslår Thomas Hitzlsperger, der underrettede både landstræner Joachim Löw og det tyske landsholds team manager Oliver Bierhoff, da han havde besluttet sig for at komme ud af skabet.

Hidtil er de eneste kendte fodboldspillere, som er sprunget ud som bøsser, englænderen Justin Fashanu, der begik selvmord i 1998, samt svenske Anton Hysén, lillebror til den mere kendte Tobias Hysén og søn af Glenn Hysén.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.