To tyske aviser skriver, at Franz Beckenbauer forsøgte at købe stemmer af den daværende præsident for det nord- og mellemamerikanske fodboldforbund (CONCACAF), Jack Warner, for at Tyskland kunne få VM-slutrunden i 2006.

Både Bild og Süddeutsche Zeitung skriver, at den tyske fodboldlegende ville levere tv-rettigheder ved VM-slutrunden i 2006 og billetter til Jack Warner, som han så kunne sælge videre med stor fortjeneste.

Det står klart, at der tilbage i 2000 er underskrevet et dokument med tilbud om tv-rettigheder og billetter til slutrunden seks år senere med underskrifter fra Franz Beckenbauer - som chef for den tyske VM-bud - og Jack Warner, der i september i år blev udelukket fra at beskæftige sig med fodbold på livstid på grund af korruption.

Papirets eksistens bekræftede Rainer Koch tirsdag. Han err midlertidig præsident for det tyske fodboldforbund (DFB), efter at den valgte DFB-præsident, Wolfgang Niersbach, mandag måtte trække sig.

»Det er på høje tid, at Franz Beckenbauer fortæller, hvad han ved om denne sag,« sagde Rainer Koch tirsdag ifølge flere tyske medier.

Spørgsmålet, som tysk presse stiller, er, om der var tale om et bestikkelsesforsøg fra den tyske fodboldkejsers side.

Ved afstemningen i juli 2000 stemte de tre delegerede fra CONCACAF ganske vist for Sydafrika og imod Tyskland. Men det kan skyldes, at det tyske tilbud ikke var godt nok, og at det iøvrigt i mellemtiden var lykkedes at overtale de fire asiatiske delegerede til at stemme sammen med de otte euorpæiske.

Det betød, at Tyskland vandt afstemningen om værtsskabet for VM-slutrunden 12-11, da New Zealands delegerede, den nu afdøde Charlie Dempsey, undlod at stemme.