Lyt til artiklen

TV3 Sport havde besluttet sig for at prøve en ny Champions League-vært, før Jes Dorph-Petersen gjorde det klart, han ikke ville fortsætte.

Tirsdag offentliggjorde Jes Dorph-Petersen og TV3 Sport i en pressemeddelelse, at den 55-årige Champions League-vært ikke fortsætter, når den treårige kontrakt udløber til sommer.

Læs også:

Begge parter har gjort det klart, at det var en fælles beslutning, men sportschef hos TV3 Sport Peter Nørrelund slår samtidig fast, at samarbejdet ikke var blevet forlænget, selvom Jes Dorph-Petersen havde ønsket at fortsætte.

»Vi var nået frem til, at vi skulle prøve noget andet. Og så var det jo fint, at han havde det på samme måde som os,« forklarer Peter Nørrelund.

»Vi evaluerer hele tiden på vores dækning af Champions League, og nu skal vi finde en ny måde at lave optakt på før kampene,« siger han.

Peter Nørrelund roser samtidig Jes Dorph-Petersen for måden, han har løst de forskellige opgaver som vært på i løbet af de seneste to og et halvt år.

Læs også:

»Da vi ansatte Jes, var det med målet om at højne det journalistiske niveau og få en vært, der kunne få mere ud af vores eksperter. Det synes jeg, han er lykkedes godt med,« lyder vurderingen sportschefen og roser videre:

»Sidste efterår sendte vi ude fra stadion, og der var han jo helt outstanding. Det er svært at finde nogen, der gør det så godt som ham i sådan nogle situationer.«

Tidligere tirsdag fortalte Jes Dorph-Petersen til BT, at det ikke rørte ham synderligt, at Peter Nørrelund ikke udtrykte ærgrelse over det afsluttede samarbejde i den udsendte pressemeddelelse.

Sportschfen forklarer også, at det er helt naturligt ikke at udtrykke ærgrelse i denne situation.

»Vi havde jo besluttet, at vi skulle prøve noget, og det samme havde Jes. Så ville det jo være mærkeligt at udtrykke ærgrelse over at samarbejdet slutter,« siger Peter Nørrelund.

Han afviser på nuværende tidspunkt at spekulere i, hvem der skal overtage Champions League-roret, da TV3 Sport først skal have fundet ud af, hvordan dækningen skal forløbe.