Lyt til artiklen

Forrige lørdag tog Aalborg Håndbold mod Bjerringbro-Silkeborg, og efterfølgende startede et ganske besynderligt rygte.

Ifølge Fyens Stiftstidende skulle spillere efter sigende have afvist at blive interviewet, fordi skandaleramte Daniel Svensson var med som håndboldekspert for TV 2 Sport.

Men det rygte maner TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, i jorden.

»Jeg har hørt rygterne, fordi jeg lige har spurgt vores håndboldredaktør, Dan Philipsen, som har bekræftet, at han har hørt rygterne. Men han har til gengæld – i stedet for bare at lytte til rygterne – ringet til Aalborg og spurgt, om det var rigtigt. Men det er det ikke,« siger han til B.T. og fortsætter:

»Rygtet har åbenbart været ude på sociale medier, men vores håndboldredaktør, Dan Philipsen, har taget fat i dem, som kan svare på, om der er et problem eller ej. Men det er der ikke, ifølge det, vi har fået oplyst. Min journalistiske mavefornemmelse siger mig, at det nok mere er et rygte, end det er en sandhed.«

Frederik Lauesen fortæller ligeledes, at TV 2 fortsat har tillid til Daniel Svensson. Dette er på trods af, at den tidligere håndboldspiller ikke har haft styr på hverken økonomi eller forsikringer til de spillere, han var direktør for i Ajax København.

TV 2s sportchef, Frederik Lauesen.
TV 2s sportchef, Frederik Lauesen. Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Vi har Daniel ansat i en anden rolle end den, han har siddet i i Ajax København, så derfor anser vi, at ud fra det, vi ved nu, har vores syn på sagen ikke ændret sig. Der har vi stadig tillid til, at han er en dygtig håndboldekspert,« siger Frederik Lauesen.

Det går ikke i klinge, at der måske er nogen i håndboldverdenen, som har fået et anderledes syn på ham nu, og at I så bruger ham som ekspert?

»Jo, selvfølgelig. Det er ærgerligt og ikke mindst synd for Daniel – om man vil. Men omvendt mener jeg også, at vi som en af hans arbejdsgivere skal bakke op om en mand, når han ligger ned. Det er min klare holdning, at i forhold til den rolle, Daniel har hos TV 2 Sport, der mener vi ikke, at der er gået noget af ham i forhold til at være ekspert på håndboldspillet,« forklarer Lauesen.

Mandag eftermiddag røg Aalborgs danske landsholdsstjerne Henrik Møllgaard til tasterne og afviste rygterne om et TV 2-boykot.

'Det er en frygtelig gang vrøvl, at vi spillere skulle undgå Svensson eller på anden måde diktere TV2s hold! Fyens.dk er altid velkomne til at ringe, hvis de har flere hjemmestrikkede historier, som skal be/afkræftes,' skrev Møllgaard på Twitter.