Daniel Holm er venner med landsholdsspilleren Andreas Christensen samt Pierre-Emile Højbjerg og Riza Durmisi, der ligger lige i periferien af det rigtige landshold.

Onsdag aften løb han så selv på banen i en kamp, som de rigtige landsholdsspillere ikke var med i på grund af konflikten med DBU. Det har folk kaldt skruebrækkeri derude, hvor man i disse dage lufter sine holdninger.

Men Daniel Holm har udelukkende fået positiv respons fra sine landsholdsvenner.

»Jeg gjorde mig mange overvejelser, for jeg har også nogle venner, der spiller på A-landsholdet. De betyder meget for mig. Jeg har Pierre, AC og Riza. Jeg har mange venner, som jeg har spillet sammen med i Brøndby. Derfor gjorde jeg mig mange overvejelser. Men jeg valgte at takke ja for at hjælpe landsholdet,« siger Daniel Holm.

Daniel Holm i duel i landskampen mod Slovakiet. Vis mere

Hvad har dine venner på A-landsholdet sagt til det?

»Det har jeg ikke nogle kommentarer til, men de har ikke været negative over for det.«

Hvad betyder det for dig, at de bakker dig op?

»Det betyder ikke så meget. Jeg har valgt det her, og det står jeg 100 procent ved.«

Daniel Holm valgte selv at lægge et billede op i landsholdstøjet tirsdag, selvom de fleste af spillerne fra det såkaldte nødlandshold har holdt sig væk fra medierne. Og det medførte både positive, men i den grad også negative og næsten truende beskeder.

Hvad har du frygtet mest ved at stille op?

»Det er måske trusler og den slags. Det hører ingen steder hjemme, synes jeg. Jeg gør det her for at hjælpe dansk landsholdsfodbold. Så trusler er lige i overkanten. Der har bare været de her klassiske med, at jeg skal huske benskinner, når jeg vender hjem. Men om 14 dage er det nok glemt igen, tror jeg,« siger Holm, som også havde forberedt sig på at få nogle hårde kommentarer med på vejen efter sit billede på Facebook.

»Jeg stillede mig selv frem, så må jeg også tage tæskene. Jeg vidste godt, at reaktionerne ville være blandede. Men det er fint nok. Hele Danmark er splittede omkring det her, og det er forståeligt. Jeg stillede op for landsholdet og for det fremtidige landshold.«