En ny trend spreder sig blandt fodboldverdens rige stjerner. De har behov for beskyttelse.

Og hvad er så bedre end en vagthund til næsten 200.000 kroner?

Det lader i hvert fald til at være dén tanke, som en lang række fodboldstjerner er blevet grebet af for tiden. Især fra Premier Leagues pengestærke verden.

Senest har Arsenal-manager Mikel Arteta og West Hams Jack Wilshere meldt sig ind i vagthundsklubben. Ifølge firmaet Elite Protetctions hjemmeside, som er firmaet, der har solgt hundene til de to, kan priserne løbe op i 20.000 pund – næsten 170.000 danske kroner – for en vagthund. Artetas valg skulle have faldet på en hollandsk schæferhund. Og ifølge Daily Mail anskaffede han sig hunden forud for FA Cup-finalen mod Chelsea for at undgå, at indbrudstyve ville blive fristet af hans fravær.

Og der er måske lidt ræson bag fodboldfolkets bange anelser. For de kan være en udsat gruppe med deres store millionløninger og dyre livsstil.

Senest blev Tottenham-spilleren Dele Alli overfaldet i sit eget hjem af en bevæbnet overfaldsmand, og han er da også en af dem, der har anskaffet sig en vagthund.

Dertil kan nævnes stjerner som Paul Pogba, Marcus Rashford og også Allis holdkammerat Hugo Lloris, der angiveligt anskaffede sig en hund efter overfaldet på Alli.

Tidligere er også Arsenal-spillerne Mesut Özil og Sead Kolasinac blevet forsøgt røvet på åben gade. Her jagede Kolasinac røverne væk.