Den brasilianske superstjerne mener, at stemningen er vendt siden fiaskoen ved VM på hjemmebane i 2014.

Paris. Før VM i 2014 i Brasilien ville det have været helt uhørt at tale om, at Brasiliens fodboldlandshold kunne tabe to VM-kampe i træk med samlet 1-10.

Det var ikke desto mindre, hvad der skete for tre år siden, da det brasilianske landshold i et spektakulært sammenbrud først tabte 1-7 til Tyskland i semifinalen og dernæst 0-3 til Holland i kampen om tredjepladsen.

Brasiliens største stjerne, Neymar, måtte dengang se begge kampe fra sidelinjen, fordi han blev skadet i 2-1-sejren over Colombia i kvartfinalen.

Tre år senere står de femfoldige verdensmestre og kan se frem mod landets 21. VM-slutrunde i Rusland næste år, og meget er sket på tre år.

Brasilien vandt VM-kvalifikationen i Sydamerika suverænt, og Neymar fornemmer, at den store fodboldnation igen er frygtet.

 
Peru fejrede VM-kvalifikationen med manér.
Vis mere

»Respekten for holdet er anderledes, end den var for tre år siden efter VM,« siger han til Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) hjemmeside.

»Folk ser anderledes på os. Det Brasilien, som alle respekterer og beundrer, er tilbage; et hold, der nyder at spille god fodbold. Og det gør os glade.«

»Humøret hos vores fans og i vores land har ændret sig. Alle har selvtillid og ser frem til VM,« siger Neymar.

Paris Saint-Germain-stjernen husker med ubehag tilbage på de dage for tre år siden, hvor han først blev skadet i VM-kvartfinalen og dernæst måtte se på, mens holdkammeraterne led store nederlag på hjemmebane.

»Det var en virkelig dårlig uge for mig. Jeg græd meget og spurgte mig selv, hvad der var sket.«

»Men med tiden finder man ud af, at alt, der sker i livet, gør en stærkere. Også selv om det ikke er noget, man ønsker, på det givne tidspunkt.«

»Det hjælper en til at lære og forberede sig bedre i fremtiden. Jeg tror, at det kommende VM bliver meget stort for Brasilien. Jeg vil selv gøre alt for at vinde titlen,« siger Neymar.

Det brasilianske hold vandt VM-kvalifikationen i Sydamerika med 41 point for 18 kampe, ti point flere end Uruguay på andenpladsen.

Brasilien er det eneste land, der har deltaget ved samtlige 20 VM-slutrunder, siden VM blev spillet første gang i 1930.

Brasilien vandt VM i 1958, 1962, 1970, 1994 og 2002 og er dermed den mest vindende nation i VM-historien.

Fredag bliver der trukket lod til VM i Rusland.

/ritzau/