Erik Johansson i duel med Nicklas Bendtner under efterårets EM-play-off-kampe.
Erik Johansson i duel med Nicklas Bendtner under efterårets EM-play-off-kampe. Foto: Claus Bech

Der er travlt på FC Københavns kontor mandag. Først blev Daniel Amartey solgt til Leicester – nu er Erik Johansson så røget den anden vej.

Den svenske landsholdsspiller er købt i belgiske Gent med øjeblikkelig virkning. FCK meddeler intet om prisen på den 27-årige svensker.

Ståle Solbakken kalder i stedet Erik Johansson for 'en bundsolid centerforsvarer':

»Han er lige nu førstevalg på det svenske landshold på sin position og har vist, at han kan håndtere vanskelige opgaver, selv når han er ude af kampform, som han for nyligt viste det i de to EM-play-off-kampe mod Danmark. Erik har en god alder i forhold til resten af truppen og vi er sikre på, at han fortsætter den lange flotte tradition for dygtige skandinaviske stoppere i F.C. København,« siger manager Ståle Solbakken.

FCK bekræfter Leicester-bud på Daniel Amartey Superliga: FC K

Selv siger FCKs nye svensker, at han glæder sig til at få spilletid efter at være røget af holdet i Gent.

»Jeg glæder mig meget til at hjælpe klubben med at vinde titler og komme tilbage på den europæiske scene. Min tid i Gent startede godt og jeg spillede de første ti kampe fra start, men så blev jeg desværre skadet og holdet klarede sig flot uden mig. Derfor valgte træneren at se bort fra mig, så da jeg fik den her mulighed for at komme til København og en klub på et meget højt niveau, så var jeg ikke i tvivl. Jeg ser virkelig frem til at komme i gang,« lyder det fra Erik Johansson.

Ståle Solbakken er i bund og grund til tilfreds med sin trup efter mandag at have solgt og købt.

»Ser man på truppen efter salget af Amartey og kontraktsituationen generelt, så er vi nu dækket godt ind både på kort og langt sigt,« siger den norske træner og manager.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.