Er Christian Eriksen og den usikre fremtid, han står over for, roden til om ikke alt ondt i Tottenham?

Den teori lancerer trænerlegenden Arsene Wenger, som i et interview giver sit syn på Tottenhams øjeblikkelige nedtur.

»De er ikke så godt kørende for tiden. Da jeg mødte Tottenham for to-tre sæsoner siden, lignede de et ungt og sultent mandskab, som havde mange styrker og en kerne på holdet, som voksede sammen og udtrykte denne sult,« lyder det fra den tidligere mangeårige Arsenal-manager i et interview med Eurosport.

Den garvede franskmand kalder Eriksen for en vital del af Spurs' succes i de seneste år under manager Mauricio Pochettino, men nu går det tydeligvis ned ad bakke for danskeren og for klubben. Her er hans forklaring:

Foto: DAVID KLEIN
Vis mere

»Der var spillere hentet ind udefra, som var vitale for holdet, for eksempel Eriksen. I dag føler jeg ikke, at de har den samme kemi, og en spiller som Eriksen er ude på bænken indimellem, fordi det ikke ser ud til, at han ikke er fremtiden mand i klubben,« siger Wenger om Eriksen, som har kontraktudløb til sommer.

Den danske landsholdsstjerne og hans bagland arbejdede intenst på at lave det store klubskifte til en større klub i sommer, men transferplanerne gik i vasken.

Derfor er Eriksen fortsat en del af Tottenhams trup, selv om manager Pochettino var indstillet sig på, at hans danske guldfugl ville være væk, når transfervinduet smækkede i.

»Pochettino ved, at der mangler noget lige nu. Og det vil han gerne genopbygge. Spørgsmålet er, om det bliver med eller uden Eriksen,« funderer Wenger.

Foto: ANDREW COULDRIDGE
Vis mere

I denne sæson har Christian Eriksen været mere på bænken, end man ellers har været vant til, blandt andet i det vigtige Champions League-opgør mod Bayern München, som i øvrigt sejrede med vanvittige 7-2 i London.

Det nedturs-nederlag blev iøvrigt fulgt op i weekenden med en ny rædselspræstation af Tottenham, som tabe 3-0 til Brighton - denne gang med en svagt spillende Eriksen på banen fra start.

Tallene taler ellers sit tydelige sprog: Christian Eriksen er med en stor mængde chanceskabende afleveringer, mål og assists en af Tottenhams absolutte nøglespillere, siden han kom til klubben i sommeren 2013.

Men som Wenger altså pointerer, så kører det bare ikke som smurt for Tottenham og Eriksen i dette efterår. Samtidig florer rygterne om den 27-årige danskers fodboldfremtid fortsat: Forlænger han med Tottenham eller skifter han klub til vinter eller senest til sommer?