Christian Eriksen lagde op til det første mål, da Tottenham slog Southampton i sikker stil.

Tottenham ligger nummer tre i Premier League. Christian Eriksens klub overhalede London-rivalerne Chelsea og Arsenal, der begge smed point onsdag aften, hvor Tottenham selv vandt med 3-1 hjemme mod Southampton.

Med sejren har Tottenham 33 point på tredjepladsen, mens Chelsea, der tabte 1-2 til Wolverhampton, og Arsenal, der spillede 2-2 mod Manchester United, begge har 31 point på de næste pladser.

Helt i top ligger Manchester City og Liverpool med henholdsvis 41 og 39 point.

Bare ni minutter var spillet, da Tottenham kom foran 1-0 med holdets fremmeste målscorer og største assistmager i fokus.

Christian Eriksen trak mod baglinjen i venstre side efter en dødbold og sendte med venstrefoden bolden til forreste stolpe, hvor Harry Kane stod placeret og sendte bolden i mål.

Lucas Moura og Son Heung-min sørgede for hjemmeholdets to sidste mål i de første ti minutter af anden halvleg.

Først i kampens tillægstid reducerede Charlie Austin for udeholdet.

Med lidt mere end ti minutter tilbage blev Eriksen skiftet ud. Pierre-Emile Højbjerg fik 88 minutter for Southampton, der havde Jannik Vestergaard siddende på bænken i hele kampen.