Lyt til artiklen

På årets første dag i 2015 spiller Tottenham en af sæsonens største kampe, når topholdet Chelsea gæster White Hart Lane.

Her kan Tottenhams danske landsholdsprofil Christian Eriksen få en hovedrolle. Som han har gjort så ofte før i denne sæson. Eriksen er sammen med Chelseas Eden Hazard den mest scorende midtbanespiller i Premier League i sæsonen med syv mål, og en statistik viser, at Tottenham havde ligget nær nedrykningsstregen uden Eriksens mange vigtige matchvindermål.

Op til Chelsea-kampen har den engelske tv-station BBC interviewet Tottenham-manager Mauricio Pochettino, og BT har fået lov til at bringe et uddrag fra den del af snakken, der omhandler Eriksen. Her slår Pochettino fast, at Eriksen kan havne i en af verdens største klubber.

»Vi har tidligere set, hvor spillere, der klarer sig godt i Tottenham, ender. Eriksen er af den kaliber, at han meget snart vil være interessant for selv de allerstørste, og han har et enormt potentiale. Det gode er, at jeg kan se ham udvikle sig meget mere,« siger Pochettino blandt andet i interviewet med BBC.

Han henviser først og fremmest til både Luka Modric og Gareth Bale, der begge skiftede fra Tottenham til mægtige Real Madrid.

Eriksens navn er allerede nu brandvarmt i flere af Europas topklubber som Paris Saint-Germain, Liverpool og Borussia Dortmund.

Men Tottenhams manager advarer mod bud på Eriksen i januar og givetvis også til sommer. De vil blive øjeblikkeligt afvist.

»Selvfølgelig lader vi ikke en spiller som Eriksen gå. Vores opgave er at holde på ham så lang tid som muligt. Udvikle ham til en af verdens bedste på sin position, og så må vi se, hvad der så sker. Der vil altid være interesse for en spiller af Eriksens kaliber, men han bliver her,« slår Pochettino fast.

Han forklarer også en af årsagerne til, at Eriksen flere gange i denne sæson er blevet matchvinder, to gange i allersidste minut.

»Vi havde en snak om, at han skulle turde at sparke oftere. Selv i de mest pressede situationer. Han har den der boldføling, hvor han kan kontrollere sit spark meget præcist, og det har haft en god effekt. Han har scoret mange vigtige mål,« erklærer en tilfreds Pochettino.

Christian Eriksen har selv forklaret, at den ekstra hårde opstartstræning under den argentinske manager hentet i sommer i Southampton har givet bonus.

»Det er, som om vi har et ekstra gear at trække på i slutningen af kampene, og det har vi udnytttet godt. Manageren har en stor del af æren for det,« sagde Eriksen efter målet forleden mod Swansea.