Det har bestemt ikke været let at være Steve Bruce de seneste år.

Det fortæller den nu tidligere Newcastle-manager i et interview i kølvandet på, at det onsdag blev meldt ud, at han er blevet fyret.

»Min familie har været bekymret for mig … især min kone Jan. Sikke en fantastisk kvinde, hun er, hun er bare en fantastisk kvinde, kone, mor og bedstemor. Hun har håndteret mine forældres død, hendes forældre har det ikke så godt. Og hun fik mig til at bekymre mig om, hvad der er sket de sidste par år,« fortæller Steve Bruce til The Guardian.

Han var været sammen med sin kone Janet, siden de var unge og gik i skole sammen. De blev gift i 1983, og hun har derfor været med på hele fodboldrejsen.

En fodboldrejse, der altså har jobbet som Newcastle-træner som det seneste kapitel, og det har tæret så hårdt på den 60-årige træner, at han nu overvejer at sige helt stop. Gå på pension.

»Da jeg kom til Newcastle, troede jeg, jeg kunne håndtere alt, der blev kastet i min retning, men det har været meget, meget hårdt. Jeg har aldrig virkelig været ønsket, at føle folk ville have, jeg skulle fejle, at læse folk konstant sagde, jeg ville fejle, at jeg var ubrugelig, fed og spild af plads, et dumt og taktisk uintelligent kålhoved, eller hvad det nu var. Og det var fra dag ét,« siger Steve Bruce, der fik jobbet i 2019.

Foto: SCOTT HEPPELL
Vis mere

Han forklarer, at selv hvis klubben klarede sig okay, ville der komme kritik. Den var der hele tiden, fortæller Bruce, der har rundet 1.000 kampe som fodboldtræner.

At han ikke længere skal stå i spidsen for Premier League-klubben, kommer ikke som en kæmpe overraskelse, for klubben blev 7. oktober opkøbt af en rig saudiarabisk investeringsfond.

Og allerede i den forbindelse var den ærlige melding fra Steve Bruce, at han godt kunne forstå det, hvis de nye ejere ønskede en anden i spidsen.

Newcastle ligger lige nu næstsidst i Premier League efter en elendig start på sæsonen.