Bibiana Steinhaus bliver ny Bundesliga-dommer.
Bibiana Steinhaus bliver ny Bundesliga-dommer. Foto: Nigel Roddis

I næste sæsons Bundesliga vil en ny dommer højst sandsynligt stjæle overskrifterne. Bibiana Steinhaus bliver nemlig den første kvindelig dommer i den tyske topliga.

Den 38-årige politimand er i dag blevet udnævnt til ny Bundesliga-dommer gældende fra næste sæson. Selvom hun har flere års erfaring fra at dømme topkvindefodbold, herunder OL-finalen i 2012, så var Steinhaus overvældet over beslutningen:

»Da Lutz Michael Fröhlich (chef for de tyske topdommere, red.) informerede mig om det, var jeg mundlam. Jeg troede ikke på det. Jeg var glad, lykkelig, lettet. Det var simpelthen en emotionel rutschebnanetur,« siger hun til det tyske fodboldforbunds, DFB, hjemmeside.

2415445621456241444564512

»Det har altid været en drøm for migat komme til at dømme i Bundesligaen. At denne drøm bliver til virkelighed gør mig glad. Men det er også en anerkendelse af det hårde arbejde, jeg har gjort, og samtidig er det en motivation for at arbejde endnu hårdere,« siger hun.

Bibiana Steinhaus har før ramt overskrifterne i de internationale fodbolmedier. Det skete sidste år, da det kom frem, at hun var blevet kærester med den tidliegere engelske topdommer Howard Webb, som blandt andet dømte VM-finalen i 2010 mellem Spanien og Holland.

Webb og Steinhaus bor sammen i Hannover.

Bibiana Steinhaus har to gange tidligere været fjerdedommer i Bundesligaen. Her diskuterer hun med daværende Leverkusen-træner Roger Schmidt.

422445421461465

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.