Mens lønkonflikten mellem kvindefodboldlandsholdet og DBU raser, holder landsholdsspillerne sig i al hemmelighed i form med selvtræning på en anonym fodboldbane i Dragør.

’Ingen kommentar’, ’nej, vi vil ikke sig noget’, ’vi melder noget ud senere.’

Sådan lød det samstemmende fra en flok sammenbidte, hovedsaligt tavse og meget våde landsholdsspillere, som BT onsdag formiddag forsøgte at få i tale efter deres hemmelige træning på Dragør Boldklubs baner.

Iført grønt spillertøj udleveret af Spillerforeningen havde de danske EM-darlings travlt med at komme i ly i deres bus efter træningen, som var foregået i regn og rusk under ledelse af eks-spiller Mark Strudal og Spillerforeningens chef for spillerrådgivning, Thomas Lindrup.

Heller ikke Lindrup ville sige noget om den igangværende konflikt, som har kastet kvindefodbolden ud i en krise, og som i sidste ende kan koste landsholdet dyrt.

På tirsdag venter nemlig en vigtig VM-kvalifikationskamp frem mod VM i 2019 i Frankrig mod Ungarn.

Det er dog landsholdsspillernes håb, at konflikten kan løses i tid til, at Danmark kan stille med et slagkraftigt mandskab til kvalkampen i Ungarn.

Det er derfor landsholdet i samarbejde med Spillerforeningen, som forhandler på deres vegne i konflikten, har arrangeret træningsseancen i Dragør uden for pressens søgelys.

»Jeg er glad for at være samlet med holdet, men jeg ville allerhelst have været i Horsens. Vi satser stærkt på at spille kampen mod Ungarn, så nu skal vi bare til forhandlingsbordet, og så skal vi få en aftale,« lyder det fra målmand Stina Lykke Petersen, som det lykkedes TV 2 Sporten at få i tale inden træningen.

Havde det ikke været for den gordiske lønkonflikt-knude, de to parter befinder sig i, så havde den danske trup i denne uge befundet sig i landsholdslejren i Horsens.

Her ville de under ledelse af midlertidig landstræner Søren Randa-Boldt have været i fuld gang med forberedelserne frem mod det imødesete opgør mod Hollands guldvindere på fredag og Ungarn-kampen.

Men de danske EM-sølvvindere har nægtet at stille til træning i officielt landsholdsregi, så længe konflikten om mellem spillerne anført af Spillerforeningen og Dansk Boldspil-Union ikke er løst.

Den foreløbige kulmination på konflikten kom tirsdag, da DBU meldte ud, at spillernes har aflyst kampen mod Holland på et udsolgt Casa Arena i Horsens.

EM-finalerevanchekampen skulle ellers dels have været en hyldest til danske EM-helte, som vandt hele fodbolddanmarks hjerter under sommerens slutrunde, dels have været en noget nær optimal test for landsholdet, som på tirsdag starter deres VM-kvalifikationskampagne i Ungarn.

Men den kamp er altså aflyst, hvilket både spillere, DBU og landstræneren har beklaget:

»Det er rigtig dårlig forberedelse i forhold til VM-kvalkampen. Der er lavet en plan for, hvad vi skulle have arbejdet med frem mod til opgøret mod Ungarn. Planen bliver selvfølgelig forringet dag for dag, og nu misser vi ovenikøbet en god træningskamp, hvor vi skulle matches mod europamestrene,« lød det onsdag fra Søren Randa-Boldt, som har overtaget landstrænerposten efter Nils Nielsen, som førte Danmark til EM-sølv i sommer.

Tiden vil vise, om der kan findes en løsning mellem de stridende parter i tide til, at Danmark kan stille til kamp mod Ungarn i stærkeste opstilling.

Og så frem det sker, om træningen under Mark Strudal og Thomas Lindrup ude på banerne i Dragør har været tilstrækkelige til, at de danske EM-sølvvindere kan komme godt fra land i VM-kvalifikationen.