Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Vi tager det som familie, og Sabrina tager det på sin måde.«

Sådan lød det fra Christian Eriksen, dagen inden han skal spille i Parken for første gang, siden han faldt om i græsset mod Finland.

Og skal man tro stjernens egne ord, er det stadig usikkert, om hans kæreste kommer på stadion, når Danmark møder Serbien.

»Om hun kommer i Parken eller ej, får vi at se. Men det bestemmer hun helt selv.«

Størstedelen af Danmarks befolkning har formentlig fortsat et billede på nethinden af Christian Eriksen, der falder til jorden efter indkastet fra Joakim Mæhle mod Finland.

Men med til det nationale traume hører de voldsomme billeder af midtbanespillerens forlovede, som løb på banen i Parken i gråd.

Her blev hun mødt af anfører Simon Kjær og målmand Kasper Schmeichel, som tog Sabrina i armene for at berolige hende.

På det tidspunkt anede hverken hun eller nogen som helst andre i Danmark, om Christian Eriksens liv stod til at redde.

Men denne mandag – dagen inden danmarkshistoriens måske mest omtalte comeback – lod det til, at intet er sikkert i forhold til hendes tilstedeværelse i Parken.

En ting er dog uden for enhver tvivl: Mandag satte Christian Eriksen sine fødder på Danmarks nationalstadion for første gang siden kampen 12. juni.

»Jeg har ikke været inde på græsset endnu, det kommer om lidt, når vi skal træne,« sagde landsholds-10eren ved pressemødet forud for Serbien-kampen. Kort inden landsholdet skulle træne på det famøse græstæppe.

»Det er første gang, jeg er tilbage. Jeg har set mange af kampene og ville gerne have været her. Jeg tror også, at jeg mentalt har været her. Bare ikke fysisk.«

»Jeg glæder mig til, at det handler om fodbold og ikke om det andet. Men selvfølgelig bliver det følelsesladet.«

Første skridt i den retning blev taget i lørdags, da Christian Eriksen var tilbage for landsholdet i kampen mod Holland.

På under to minutter fik danskeren stadion til at eksplodere, da han reducerede til 2-3.

»Det er fantastisk at have ham tilbage. Vi har savnet ham. Ikke kun på banen, der kunne vi allesammen se, hvad han bragte i anden halvleg mod Holland, men også uden for,« understregede Kasper Schmeichel.

Christian Eriksen træder for første gang ind i Parken, siden han fik hjertestop mod Finland.
Christian Eriksen træder for første gang ind i Parken, siden han fik hjertestop mod Finland. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Samtidig forklarede målmanden, at Eriksen – selvom han har været væk fra landsholdet i en periode – aldrig er blevet glemt.

»Der har manglet noget. Vi har ikke været på Marienlyst (hotellet, hvor landsholdet holder til, red.) i denne her omgang, men der er ikke nogen, der har haft taget hans plads ved middagsbordet. Den har stået fri og klar.«

Danmark tørner sammen med Serbien tirsdag klokken 18.

Du kan følge LIVE-blog, karakterer, reaktioner og andet godt fra kampen på bt.dk.