Andreas Christensen skal tilbage til Chelsea. Så skråsikkert lyder det fra den danske landsholdsspillers far og rådgiver Sten Christensen.

Den 20-årige danske midterforsvarer har et halvt år tilbage af lejeaftalen med Gladbach, og selvom tyskerne længe har ønsket at købe ham fri af Chelsea, ser det ikke ud til at lykkes. For Chelsea vil slet ikke af med klubbens danske stortalent, og derfor er konkurrenterne fra sommer pludselig stjerner som David Luiz, Gary Cahill og Cesar Azpilicueta i Premier League.

Det kunne de have været langt før, for Chelsea har flere gange forsøgt at trække Andreas Christensen hjem før tid.

De historier har været rygter, men nu bekræfter Sten Christensen.

»Chelsea vil gerne have Andreas tilbage, og det har de villet længe. Men det var en uopsigelig toårig lejeaftale, så der var ikke noget at gøre. De har arbejdet på at få ham tilbage før tid, men Gladbach ville ikke slippe ham. De vil tværtimod gerne købe Andreas. Det vil de stadig rigtig gerne, men vil Chelsea slippe ham, og er prisen for høj?« spørger Sten Christensen retorisk.

Andreas Christensen, som de bare kalder ’AC’, kan altså se frem til at komme under Antonio Contes ledelse i et system, han kender særdeles godt. Danskeren har spillet 3-5-2 både i store dele af Gladbach-tiden og også på Åge Hareides landshold.

Det har han gjort så godt, at klubber som Barcelona, Bayern München og Manchester City på rygteplan har været meldt interesserede i Andreas Christensen. Aftalen mellem Chelsea og Gladbach har dog sat en stopper for alt det – ligesom det altså har stukket en kæp i hjulet for, at Chelsea kunne få deres guldfugl hjem før tid.

Om den kæp så også kommer til at spænde ben for Andreas Christensens lange udsigter i Chelsea, er far og rådgiver mere spændt på. For kan Chelsea spille en mesterskabsslutspurt færdig med det nuværende udvalg af midterforsvarere, eller vil de gå ud at hente så mange konkurrenter, at Andreas Christensen til sommer vil ramme så voldsom en konkurrence, at det ikke er godt for hans udvikling?

»Som det er lige nu, er han i Chelsea igen til sommer. Det er vigtigt for Andreas, at han spiller. Han skal ikke tilbage til Chelsea og sidde på bænken. Det er det her transfervindue, der afgør, hvordan Andreas’ situation bliver til sommer. Hvis Chelsea køber ti midtstoppere, kan det godt være, at vi skal gøre noget andet. Men lad os nu se, for Chelsea vil ikke af med Andreas,« siger Sten Christensen.

Dermed går Andreas Christensen ind i sit sidste halve år som Gladbach-spiller. Et halvt år med endnu en konkurrent, da tyskerne og den nye cheftræner, Dieter Hecking, har hentet franske Timothée Kolodziejczak fra Sevilla til midterforsvaret.

»Det kan godt være, at en ny træner tænker, at de ikke har Andreas til sommer, så han har brug for at få spillet noget nyt ind. Han snakker jo garanteret med Max (Eberl, sportsdirektør i Gladbach, red.) om, hvad chancerne er for, at Andreas bliver. Hecking kan også komme til et tidspunkt, hvor han mener, han er nødt til at prøve at spille noget nyt ind i forhold til næste sæson. Hvis de ser, at de ikke kan nå i Europa, kan det godt være, de prøver at spille de nye ind. Det er så uden Andreas,« siger Sten Christensen.