Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er ikke mange, der har et CV, som Jesper Blomqvist.

Over en tiårig periode nåede den nu tidligere svenske landsholdsspiller at repræsentere både IFK Göteborg, AC Milan, Parma og Manchester United på allerøverste niveau. Han vandt mesterskaber, Champions League og sågar VM-bronze med Sverige, så I dag skulle man ikke tro, at han manglede noget.

Men det gør han. I forbindelse med sin sejr i den svenske udgave af underholdningsprogrammet 'Vild med dans' afslørede han sidste år, at en række dårlige investeringer og uærlig rådgivning havde kostet ham det meste af hans formue. Derfor ville han nu til at tjene penge på almindelig vis. Løsningen blev et pizzeria i byen Lidingö ikke langt fra Stockholm. Jobbet er hårdt, men godt, fortæller Blomquist i dag om sin nye tilværelse:

»Jeg arbejder 12-14 timer om dagen, jeg har aldrig arbejdet så meget - end ikke som fodboldspiller,« siger han i et interview med Sveriges Radio.

Oprindelig var det planen, at Blomquist selv skulle lave pizzaerne. Han har tidligere fortalt, at han har været fascineret af pizzebagerkunsten fra sin tid i Italien. Men indtil videre har kun været tid til ekspedering, servering og lidt opvask:

»Jeg synes, det er superfedt, men det er lidt farligt, for jeg mærker ikke, når det bliver hårdt. Det dur ikke at fortsætte på den måde i mange uger. Så knækker jeg på et tidspunkt,« siger Blomquist.

Fløjspilleren nåede 30 landskampe for Sverige, inden han som 36-årig indstillede karrieren i 2010.

 

Andre læser også