Det er en af de hårdeste nyheder, man kan få. 

Svenske Sven-Göran Eriksson er alvorligt syg med kræft. Så alvorligt, at der umuligt kan være langt igen for den tidligere engelske landstræner.

»Jeg ved jo, at jeg i bedste fald har et år tilbage at leve i, og i værste fald har jeg mindre,« siger han ifølge Aftonbladet et radiointerview på den svenske radiokanal P1. 

Den 75-årige svensker, der regnes som en af de mest profilerede svenske trænere gennem tiderne, har været fodboldtræner på allerhøjeste niveau i mange år, hvor han udover at lede Beckham, Lampard og Ferdinand ved VM i 2006, var forbi Benfica, Roma og landstræner-jobbet i Mexico. 

Og det er måske, fordi han har prøvet lidt af hvert, at han kan se lyst på den forfærdelige nyhed.  

»Du er nødt til at se det positive i ting. Ikke grav dig ned, når du møder modgang. Det her er den største modgang - selvfølgelig - men forsøg at få det bedste ud af det,« siger han.

Sven-Göran Eriksson - også kaldt 'Svennis' - var træner på højeste niveau fra 1977, hvor han indledte sin karriere i svenske Degerfors, mens han først slap tøjlerne for alvor i 2019 efter et landstræner-job på Filippinerne. 

Han vandt både det svenske, portugisiske og italienske mesterskab som træner.