En tidligere ungdomstræner har nu erkendt, at han har begået seksuelle overgreb på drengene på hans hold. 71-årige Jim McCafferty var tilbage i 80erne og 90erne drengetræner for ungdomsklubber i West Lothian-området og siden i den skotske storklub Celtic, hvor han også fungerede som tøjmand.

Han er pensionist og bor i dag i Belfast, hvor han er blevet opsøgt af avisen Irish Mirror og har tilstået, at han forgrebet på sig mange af de drengespillere, som han havde ansvaret for.

Tilståelsen kommer i kølvandet på afsløringerne af de mange træner-overgreb i engelsk ungdomsfodbold.

»Jeg forstår, at det var forkert. Jeg var forkert, og det, jeg gjorde, var forkert, og jeg er ked af det.«

»Jeg angrer. Jeg ved, at hvis jeg bliver fundet skyldig i en retssag, så skal jeg i fængsel, og jeg har sagt til mig, at det er den måde jeg betaler for hvad jeg har gjort, og det er okay. Jeg håber, at det vil rense min sjæl.«

Men selv om han erkender sine overgreb, forsvarer pensionisten stadig sine handlinger.

»Jeg gik ikke hele vejen, men noget af vejen. Jeg fik lidt sjov og lige så meget nydelse ud af det. Jeg har det dårligt med, at jeg var en del af det. Men dengang tænkte jeg, at vi hvis de ikke ville være med, så var der ingen, der tvang dem.«

I interviewet oplyste McCafferty navnene på fem af hans ofre. Men senere erkendte han, at der nok var omkring et dusin drenge, som han misbrugte, men han kunne ikke huske navnene på dem alle sammen.

McCafferty fortæller, at han gerne rørte og hev i deres kønsdele, når de var i bad sammen. Men han afviser, at han nogensinde voldtog nogen af drengene.

»Ja, det blev for meget. Men nogle gange blev det bare taget for det, som det var, lidt sjov.«

Den tidligere ungdomstræner og Celtic-tøjmand forklarer, at han brugte drengene, fordi han var ensom og i tvivl om sin egen seksualitet. Direkte adspurgt om han havde pædofile tendenser, svarer han:

»I en vis grad, ja.«

McCafferty forsvarer sig med, at han havde oplevet det samme, som han selv udsatte andre for, dengang han selv var en ung spiller i England:

»Det skete også for mig. Folk ville trække i din 'bobby', som vi kaldte den dengang. I de fleste klubber ville de fleste spillere være involvererde.Det var en del af spillet. Der er helt sikkert en masse managere, som ikke ville have gjort, men jeg har noget andet i generne.«

McCafferty insisterer, at han har bedre efter at have tilstået:

»Nu kan jeg trække vejret igen. Min bekymring er, om nogen overfalder mig, når jeg går ned ad gaden.«

Andre læser også