Karel Poborsky ved, at han er en heldig mand.

»Jeg var meget bange,« siger han.

Den tidligere tjekkiske fodboldstjerne sætter nu ord på den mystiske sygdom, der pludseligt ramte ham for små tre år siden, i sommeren 2016.

»Hvis jeg var kommet én dage senere på hospitalet, ville dette interview ikke have fundet sted,« fortæller Karel Poborsky i et interview med Guardian:

»Jeg kom for sent til hospitalet til, at de kunne finde roden til infektionen, i stedet puttede de mig direkte i koma.«

Det er aldrig blevet opklaret, hvordan den i dag 47-årige tjekke blev syg. En teori er, at han blev bidt af en flåt.

»Da jeg vågnede op igen, spurgte de, hvad mit navn var, og om jeg kunne syv-tabellen. Alle mine muskler i ansigtet var lammet - det var en infektion i hjernen,« siger Karel Poborsky:

»Jeg tilbragte tre uger i karantæne på hospitalet, hvor jeg fik kraftig antibiotika direkte i årerne. Jeg kunne ikke spise, og jeg mine øjne skulle tildækkes, fordi de var så følsomme over for lys.« Det så sådan ud, da Karel Poborsky måtte have sin øjne beskyttet:

I dag er Karel Poborsky rask og uden mén.

I interviewet med Guardian fortæller Karel Poborsky i øvrigt også, hvordan han kom til Manchester United små 20 år inden den mystiske infektion.

Det skete i forbindelse med EM-slutrunden i 1996, hvor det tjekkiske landshold overraskede de fleste og nåede finalen.

Få dage inden den store kamp blev Karel Poborsky på hotellet opsøgt af manager Alex Ferguson, der spurgte, om tjekken ville til den engelske storklub.

Svaret var 'ja', og det var så det.

Kun 18 måneder senere forlod Karel Poborsky i øvrigt igen Manchester United på grund af manglende spilletid.