Lyt til artiklen

Mohammed Kudus scorede to gange for Ghana, der hentede den første sejr i Qatar, da Sydkorea blev slået 3-2.

Ghana spillede sig mandag nærmere et avancement til ottendedelsfinalerne ved VM i Qatar.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Mohammed Kudus blev matchvinder, da ghaneserne slog Sydkorea med 3-2.

Den 22-årige midtbanespiller scorede to gange i sejren over sydkoreanerne, der stred godt imod og var med til at skabe en hæsblæsende og afvekslende fodboldkamp.

Foto: KAI PFAFFENBACH
Vis mere

Sydkoreas landstræner, portugiseren Paulo Bento, modtog efter slutfløjt rødt kort for brok.

Sydkorea startede bedst, men Ghana tog føringen midtvejs i første halvleg, da Mohammed Salisu opfangede en nedfaldsbold efter et frispark og sparkede afrikanerne på 1-0.

Kudus øgede til 2-0 ti minutter senere, da han med hovedet fik snittet et indlæg videre i mål.

Sydkorea fik på under tre minutter i anden halvleg udlignet til 2-2 på to næsten identiske mål. Indlæg fra venstrekanten havnede inde foran mål, hvor Cho Gue-sung to gange headede bolden i kassen.

Bedst som kampen begyndte at tippe sydkoreanernes vej, slog Mohammed Kudus til igen. En aflevering fik lov til at passere igennem modstanderens straffesparksfelt, hvor Kudus sparkede Ghana på 3-2.

Kudus spillede for FC Nordsjælland fra 2018 til 2020, inden han blev solgt til Ajax Amsterdam.

Sydkoreanerne lagde i resten af kampen et voldsomt tryk ned mod afrikanernes mål, men manglede præcision, og ghanesiske mirakelredninger på målstregen betød, at Ghana kunne sætte holdets første tre point ind på VM-kontoen.

Dommeren afblæste kampen ti minutter inde i tillægstiden, inden Sydkorea nåede at eksekvere et hjørnespark. Det fik landstræner Paulo Bento til at brokke sig så meget, at han fik rødt kort og derfor er i karantæne i Sydkoreas sidste gruppekamp.

Portugal topper gruppe H med tre point, mens Ghana har samme pointantal på andenpladsen. Uruguay og Sydkorea har et enkelt point hver i bunden af gruppen.

Senere på mandagen mødes Portugal og Uruguay i anden spillerunde, og med en sejr kan portugiserne sikre sig videre avancement.

I tredje og sidste spillerunde mødes Ghana og Uruguay, mens Portugal og Sydkorea står over for hinanden.