Lyt til artiklen

En vaskeægte OB-helt vender tilbage til Ådalen.

Thomas Helveg, der har spillet knap 200 kampe for de striwede, er blevet tilknyttet som ressourcetræner i trænerteamet under Andreas Alm.

Det skriver OB på sin hjemmeside.

I klubben, hvor Helveg også har været assistenttræner, vil klubkoryfæet to til tre dage om ugen hjælpe til i en støttefunktion og som supplement til trænerteamet.

Foto: Claus Fisker
Vis mere

»Den romantiske historie er, at jeg er OB-dreng, og jeg har et stort hjerte for klubben. Jeg vil rigtig gerne fodbolden stadigvæk, og det her passer rigtig godt med det, jeg har syslet med. Jeg glæder mig derfor til at komme ned og arbejde med de mange, nye mennesker i klubben,« siger Thomas Helveg og fortsætter:

»Jeg kommer som et supplement til et team, som fungerer rigtig godt, hvor jeg er til rådighed for cheftræneren, og jeg er til rådighed for klubben, og så skal vi gennem dialog finde ud af, hvad vi hver især kan bidrage med både på kort og på langt sigt.«

51-årige Helveg starter i klubben allerede fredag, hvor han udover at hjælpe på træningsbanen, også vil hjælpe trænerteamet i instruktionen af udenlandske spillere.

Helveg taler nemlig flere sprog – blandt andet italiensk – og vil derfor supplere og hjælpe trænerteamet til at instruere eksempelvis OBs nye italienske spiller Franco Tongya, som kom til klubben i sommer.

I sin professionelle karriere nåede Thomas Helveg – udover OB – også forbi Udinese, AC Milan, Inter, Norwich og Borussia Mönchengladbach.

Derudover fik han 108 kampe for det danske landshold.

Aftalen mellem OB og Thomas Helveg løber i første omgang frem til den 30. juni 2023.