FC København skal sørge for at skaffe sig et godt udgangspunkt, når klubben torsdag møder Celtic i den første 1/16-finale i Europa League.

For der venter en ekstraordinær svær størrelse, når returopgøret spilles næste uge i Skotland.

Det mener i hvert fald Thomas Gravesen, som har et indgående kendskab til Celtic, hvor han afsluttede sin aktive karriere.

I et interview med FCK TV forklarer Gravesen, der nu er fodboldekspert på Discovery, at han selv blev overrasket, da han første gang oplevede stemningen ved europæiske kampe på Celtic Park.

»Jeg havde godt hørt om europæiske aftener – som vi skal til at opleve nu her inden så længe – på Celtic Park, men jeg vidste ikke, der var så meget tryk på.«

»Jeg har spillet på mange flotte adresser, men det tryk, som kommer på Celtic Park på de her europaaftener, er en enorm oplevelse og et enormt tryk, fansene lægger på udebaneholdet.«

»Det er det ultimative, der er for fansene. Det er, som om stemningen og lydniveauet stiger enormt på de aftener,« siger Thomas Gravesen.

Og derfor skal FCK-spillerne altså forberede sig på at komme i massiv modvind, understreger den tidligere Celtic- og Real Madrid-spiller.

Foto: Claus Bech Andersen
Vis mere

»Man skal være klar til at opleve et inferno. Man skal være klar til, at det er hele stadion... Det er ikke kun halvdelen. Det er alle sammen, også dem der sidder i VIP eller directors' box, som det hedder derovre. De råber alle sammen,« lyder det fra Gravesen.

FC København og Celtic spiller første opgør i 1/16-finalerne på torsdag i Parken, og returopgøret spilles 27. februar i Glasgow.