Førsteholdet havde fået fri, da Liverpools U23-hold sendte klubben videre i den engelske FA Cup.

Jürgen Klopp havde givet alle Liverpool-stjernerne fri, da holdet tirsdag skulle møde Shrewsbury fra tredjebedste række i en omkamp i FA Cuppen.

Den tyske manager havde faktisk også givet sig selv fri, og det var derfor U23-træner Neil Critchley, der fra sidelinjen skulle forsøge at guide et hold udelukkende bestående af ungdomsspillere til sejr.

Det lykkedes. Liverpool er klar til ottendedelsfinalen i den traditionsrige pokalturnering efter en 1-0-sejr over gæsterne fra tredje række.

Liverpool, som stillede op med en startopstilling, der havde en gennemsnitsalder på 19 år og 102 dage, fik dog hjælp af gæsterne.

Kampens ene scoring var således et selvmål af Shrewsburys Ro-Shaun Williams, der sendte bolden i eget net et kvarter før tid.

Liverpool var endt i en omkamp mod Shrewsbury, efter at det første opgør mellem de to hold endte 2-2.

I den kamp var Jürgen Klopp til stede, men også her bestod holdet af mange unge og uprøvede spillere, inden stjerner som Mohamed Salah og Roberto Firmino blev sendt på banen i slutfasen i jagten på en sejr, der altså udeblev.

Liverpool skal i ottendedelsfinalen møde Chelsea.

Også Newcastle United klarede sig akkurat videre i FA Cuppen efter omkamp og overtid. Det skete med en sejr på 3-2 mod Oxford United fra den tredjebedste række, der blev slået ud på et mål af franske Allan Saint-Maximin i det 116. minut.

Wayne Rooney og Derby fra næstbedste række er også videre efter en sejr over Northampton. I næste runde venter Rooneys tidligere arbejdsgiver Manchester United.

/ritzau/