Tammy Abrahams mor kunne ikke klare det.

»Jeg kan huske, at jeg talte med min mor, hun var følelsesladet, hun var i tårer,« fortæller den 21-årige engelske angriber.

Han havde næsten ikke engang forladt banen, før det begyndte.

Chelsea-angriberen var på vej tilbage i omklædningsrummet og åbnede sin telefon - kort efter at hans afgørende straffespark var blevet reddet i den europæiske Super Cup-kamp mod Liverpool i august.

Her blev han konfronteret med en strøm af racistiske kommentarer på sociale medier. Fodboldspillerens mor reagerede voldsomt, da hun fik besked om, hvad der var sket.

»Hun tænkte bare: 'Hvorfor ham? Hvorfor ham?' Det er tydeligvis ikke rart at høre, og især at se din søn blive udsat for racisme,« siger Tammy Abraham nu om episoden ifølge CNN.

Det er ikke den eneste hændelse af den her slags i år, det er kun en ud af et voksende antal, der har påvirket højt profilerede sorte fodboldspillere i år.

Marcus Rashford, Paul Pogba, Romelu Lukaku og Kurt Zouma har også oplevet det, for at nævne et udsnit.

Tammy Abraham mener dog, at kommentarerne ikke har den store påvirkning på ham, men det havde det brændte straffespark:

Paul Pogba.
Paul Pogba. Foto: JOHN SIBLEY
Vis mere

»Jeg er en stærk karakter, og det påvirker mig ikke så meget. Men når det er sagt, så kunne det påvirke folk, der ikke har samme personlige styrke som mig. Det var et udfordrende øjeblik for mig, jeg gik igennem en masse følelser. Alle brænder straffe, men efter at jeg brændte, var jeg åbenlyst helt ødelagt.«

Tammy Abraham giver også en stor tak til Chelseas træner, Frank Lampard, samt resten af holdet og folk omkring klubben, for at hjælpe ham med at komme igennem den svære tid:

»Jeg har været udsat for meget racisme, men Frank Lampard havde altid armen omkring min skulder, og løftede mig op, Lige efter det skete havde drengene, manageren og alle i Chelsea min ryg. Dagen efter ringede Lampard til mig for at finde ud af, hvordan jeg havde det. Han vil sørge for, at jeg ikke blev distraheret fra fodbolden, og at mit personlige liv var i orden. Det er dejligt at have denne støtte bag dig, når du gennemgår sådanne tider,« afslutter Tammy Abraham.

Tammy Abraham står noteret for fire mål i fire kampe for Chelsea i Premier League i denne sæson. Chelsea har fem point efter fire kampe, og de befinder sig på 11. pladsen i ligaen.