For tre år siden blev den tidligere landsholdsprofil Niclas Jensen ramt af en stor personlig tragedie, da moren til hans tre børn valgte at tage sit eget liv.

I dk4-programmet 'Vi elsker fodbold' taler Niclas Jensen for første gang offentligt om den svære tid, som han og børnene er gået – og stadig går – igennem. 

»En ting er, hvordan man selv reagerer på det – det kan man selv kontrollere og til en vis grad have en indflydelse på. Men en anden ting er, at jeg har tre børn, hvis moren pludselig går bort – og så er det selvfølgelig børnene, jeg tænker på meget mere end på mig selv. I den henseende bliver jeg fuldstændig ligegyldig i lang tid.«

»Det er ikke noget, man kommer igennem. Det er ikke noget, man skal igennem. Men det er noget, man skal prøve at tage med sig på en eller anden måde. Vi har prøvet at være forholdsvis åbne omkring det. Det er ikke noget, der er hemmeligt,« fortæller Niclas Jensen og fortsætter:

»Og jeg tror meget på, at der især for børnene ligger nogle ting, som de kun kan bearbejde nu. Jeg tror, det ville være svært, hvis vi lukkede ned nu og ikke ville snakke om det. For så tror jeg, at børnene kunne støde på noget om 15-20 år, som de ikke ville kunne bearbejde. Jeg tror meget på, at vi skal prøve at få det kalibreret her og nu.«

Det er første gang, at Niclas Jensen fortæller om tragedien i offentligheden. Og det er efter aftale med sine børn, at han taler med vært Jes Dorph-Petersen om den hårde tid.

I familien bruger de stadig meget tid på at tale om det svære emne.

»Ja, det gør vi. Vi har talt enormt meget om det. Det er heller ingen hemmelighed, at det var et selvmord. Og det bringer enormt mange andre spørgsmål med sig. Det største er selvfølgelig 'hvorfor', og det bliver man nok aldrig færdig med at snakke om.«

49-årige Niclas Jensen nåede 62 landskampe for Danmark. På klubplan repræsenterede han blandt andet FC København, PSV Eindhoven, Fulham og Borussia Dortmund.

I dag arbejder han som fodboldagent.