FC Københavns drømme om deltagelse i gruppespillet i årets Champions League hænger i en tynd tråd, efter et meget velspillende Bayer Leverkusen-hold vandt den første af to playoff-kampe med 3-2 i Parken.

Der var ikke spillet mere end fem minutter, da Stefan Kiessling chokerede Parken og bragte de tyske gæster på 1-0.

Men FC København viste stor moral og slog flot tilbage kort efter. Inden for fire minutter havde Mathias Zanka Jørgensen og Daniel Amartey hver scoret en gang, og så så det lige pludselig godt ud for danskerne.

Men tyskerne genfandt melodien, og inden første halvleg var omme, var Leverkusen kommet på 3-2.

I anden halvleg var Leverkusen i flere omgange tæt på at bringe sig yderligere i front, mens FC København var løbet tør for kræfter i det særdeles tempofyldte opgør.

Det endte 3-2 til tyskerne, og dermed skal FCK sandsynligvis vinde med to mål, når der onsdag er returopgør i det tyske.

Med i vurderingen skal det nævnes, at FC København undervejs blev snydt for et straffespark. Derudover skulle Leverkusen-spilleren Tin Jedvaj have haft rødt kort, da han bevidst slog Andreas Cornelius i maven. FC Københavns Amartey burde omvendt også have set rødt i kampens døende minutter.