Torsdag aften spillede den svenske angriber Markus Rosenberg sin sidste kamp foran hjemmebanepublikummet på stadionet i Malmø, og selvom han blev helten, da han scorede to gange og holdt liv i Malmös drøm om at spille sig videre i Europa League, så er det dog noget helt andet, som trækker overskrifter fredag.

I sin takketale til klubben sendte han nemlig en stikpille til Zlatan Ibrahimovic.

Til den efterfølgende pressekonference blev Rosenberg spurgt ind til hele situationen om Zlatan, hvortil han svarede:

»Det er et temmeligt følsomt emne. Fodbold er blevet ret forretningsorienteret i de senere år. Der er en masse forretning, og det skal huskes i 2019, at det ikke kun handler om kærlighed til fodbold og kærlighed til klubben. Men det er en balancegang. Jeg synes, at Zlatan gik over stregen.«

Zlatans statue i Malmø blev vandaliseret efter nyheden om, at han havde købt sig ind i Hammarby.
Zlatans statue i Malmø blev vandaliseret efter nyheden om, at han havde købt sig ind i Hammarby. Foto: 50090 Johan Nilsson/TT
Vis mere

»Samtidig begår vi alle fejl. Jeg tror ikke, Zlatan ønsker noget dårligt for Malmö FF. Så dette had, racisme, alt hvad der er sket efter det - det hører ikke til i Malmö FF.  Men samtidigt så forstår jeg. Jeg har selv set Zlatan som et forbillede gennem min karriere. Hele den unge generation i Malmö - i Sverige - ser Zlatan som en rollemodel. Det er klart, at det er enormt trist. Man må gerne være trist, men det må ikke forvandles til had. Og som sagt, vi kan alle begå fejl. Jeg vil bare tilgive ham,« sagde Markus Rosenberg.

Også inden pressekonferencen fik Rosenberg sendt en stikpille til Ibrahimovic.

Rosenberg afsluttede sin tale med en appel til Malmös fans:

»Fortsæt med at støtte klubben i med- og modgang. Det vil jeg gøre. Men frem for alt: Stil høje krav, som I altid har gjort. Det er derfor, vi er, hvor vi er i dag, og derfor vi taget et skridt nærmere mod at blive Skandinaviens største klub,« sagde Rosenberg.

Det var formenlig sagt i forlængelse af, at Ibrahimovic i forbindelse med at have købt sig ind i Hammarby fortalte Aftonbladet, at han ville gøre Hammarby til den største klub i Skandinavien.

Inden stikpillen var han blevet hyldet efter kampen, da alle 20.000 fans forblev på stadion for at ære den 37-årige angriber.

Sange blev sunget, og mange af Rosenbergs tidligere holdkammerater var kommet for at hylde klublegenden.

Til sidst var det Rosenbergs egen tur til at sige noget, og så kom tårerne:

Fronten på Zlatans hus i Stockholm blev også vandaliseret.
Fronten på Zlatans hus i Stockholm blev også vandaliseret. Foto: 10070 Jessica Gow/TT
Vis mere

»Hvad siger man på en dag som denne? Der findes ikke ord, der kan forklare den kærlighed, jeg har for jer fans, klubben og de ting, jeg har oplevet med klubben. Klubben har formet mig til den, jeg er i dag,« sagde Rosenberg, mens tårerne løb ned ad kinderne.

»Vi kan vel egentlig opsummere de sidste seks år, jeg har haft i klubben, med min aften her i aften. Det var temmelig ... okay,« sagde Rosenberg.

Ifølge Expressen var det også ideen, at Ibrahimovic skulle have sendt en videohilsen til Rosenberg, men at videoen eftersigende skulle være blevet slettet fra programmet.

Malmö FF og FC København mødes i direkte duel om en plads videre i Europa League i Parken den 12. december.