Mourinho tog som ventet scenen efter Chelseas bitre nederlag til Sunderland, der kan koste ekstremt dyrt i mesterskabskampen mod Liverpool og Manchester City.

Det var svært at se det som andet end en syrlig udladning af ophobet aggression. Ordene kom trods alt fra Chelsea-manager Jose Mourinho kort efter, at Chelsea havde forværret holdets egen mesterskabschance betragtelig ved lørdag aften at tabe 1-2 hjemme mod bundholdet Sunderland.

Mourinho havde nemlig de store roser fremme, da han i sit tv-interview selv tog initiativ til at dreje samtalen ind på dommer Mike Dean, der dømte et afgørende straffespark til Sunderland i kampens afslutning.

- Jeg ønsker at sige tillykke igen. Denne gang til Mike Dean. Hans præstation var utrolig, og når dommere laver utrolige præstationer, er det på sin plads at sige tillykke til dem. Han kom her med et formål. Formålet var at lave en fantastisk præstation, og det gjorde han, lød det fra Mourinho med et stålansigt vedhæftet.

Chelseas back Cesar Azpilicueta var i kontakt med Jozy Altidores støtteben, da han forsøgte at stoppe Sunderland-angriberen efter selv at have foræret bolden til ham ved stillingen 1-1. Men dommen vil alligevel blive diskuteret i den kommende uge.

Men de ironiske undertoner i Jose Mourinhos kommentar blev endnu tydeligere, da han fortsatte med at rose chefen for Premier League-dommerne, Mike Riley, for hans påsætning af dommere.

- Endeligt. Tillykke til Mike Riley for den måde, han har organiseret tingene (...) og for at gøre titelkampen, som den er, lød det fra Mourinho, inden han udvandrede fra interviewet straks derefter og undgik opfølgende spørgsmål.

Chelsea kunne med en vis sandsynlighed føle sig snydt for et straffespark til brasilianske Ramires, der i første halvleg blev berørt i ryggen og mistede muligheden for at bringe Chelsea foran i en fri position tæt under mål.

Men selvsamme Ramires burde tidligere være blevet udvist, da han svingede sin albue i hovedet på Sunderlands Sebastian Larsson.
 
Inden den ironisk klingende lovprisning af dommerstanden, havde Jose Mourinho fritaget sine egne spillere for ansvar i det skuffende nederlag og sagt tillykke til Sunderland med de vigtige point i kampen for at undgå nedrykning.

Chelsea har nu to point op til Liverpool, der søndag kan udvide forspringet til fem point med en sejr over Norwich.

Chelsea møder i næste spillerunde netop Liverpool på udebane i sæsonens tredjesidste Premier League-opgave.