Swansea-boss Huw Jenkins og Michael Laudrup er ikke perlevenner efter fyringen af Laudrup. I kampprogrammet til Cardiff-kampen sendte Jenkins en stikpille i retning af Laudrup.
Swansea-boss Huw Jenkins og Michael Laudrup er ikke perlevenner efter fyringen af Laudrup. I kampprogrammet til Cardiff-kampen sendte Jenkins en stikpille i retning af Laudrup. Foto: Andreas Beck
Swansea-formand Huw Jenkins åbnede utraditionelt op for fyringsgrunden af Michael Laudrup i kampprogrammet til lørdagens nedrykningsderby mod Cardiff.

Der er blevet sagt og skrevet meget, siden Swansea tirsdag aften meddelte, at man havde fyret Michael Laudrup som manager i klubben.

Indtil videre har Swanseas magtfulde formand Huw Jenkins holdt sig til de diplomatiske vendinger i det offentlige rum omkring Laudrup.

Men i kampprogrammet op til lørdagens lokalbrag mod Cardiff City åbnede Swansea-bossen op for posen, og han sendte også en stikpille i retning af Laudrup. Her forklarede Jenkins, at Laudrup så småt var ved at nedbryde Swanseas måde at agere på som klub.

I formandens personlige beretning skrev han i kampprogrammet;

- Kollektivt som bestyrelse analyserede vi alle aspekter vedrørende måden, som staben omkring førsteholdet og truppen arbejdede på.

- Uden at gå i detaljer stod det klart for alle vores direktører, at de stærke principper vi har haft i Swansea gennem de seneste ti år langsomt var ved at blive ødelagt. Vi er nødt til at arbejde som en enhed med en stærk tro på, at vi kan konkurrere med alle i alt, hvad vi foretager os.

Ifølge Daily Mail skal man tolke ordene fra Jenkins således, at formanden var utilfreds med, at Michael Laudrup ændrede holdets attitude og forberedelse afhængig af modstanderne, og især mod de større modstandere var Swanseas attitude for underlegen.

- At skifte manager midtvejs i en sæson er ikke altid et klogt valg, medmindre der er en god årsag og en solid grund, skrev Huw Jenkins.

En ting er sikkert. Det er blevet alt andet end en lykkelig skilsmisse, hvor Michael Laudrup i ugens løb meddelte, at han søger juridisk rådgivning efter fyringen i Swansea. Laudrup har især været vred over manglende forklaring på fyringen, samt at han ikke fik mulighed for at tage afsked med truppen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.