De må ikke vise sig på Ceres Park i Aarhus. Nogensinde igen.

Det er den klare melding fra AGF til de tre gerningsmænd, der står bag attentatet mod Jens Stages lejlighed i Aarhus natten til den 14. juli i år.

Her kastede de tre mænd en røgbombe mod fodboldspillerens domicil, da Stage kort forinden havde skiftet AGF-trøjen ud med FCK's.

'I forbindelse med brandstiftelsen tilbage i juli varslede AGF, at skulle de pågældende blive dømt, og det viste sig, at de havde deres gang til AGF's kampe i Ceres Park, hvilket retssagen har bekræftet – så ville de få livslang karantæne til alle AGF's kampe. Dette holder vi naturligvis fast i, hvorfor de pågældende nu kan se frem til en livslang karantæne fra alle AGF's kampe,' skriver klubben på sin hjemmeside.

Billeder fra Eckersbergsgade i Aarhus natten til søndag.
Billeder fra Eckersbergsgade i Aarhus natten til søndag. Foto: presse-fotos.dk
Vis mere

Mandag faldt der dom i sagen, hvor en 24-årig mand blev idømt et års ubetinget fængsel.

Meningen med handlingen var at skræmme Jens Stage og sende et signal om, at klubskiftet var uacceptabelt, forklarede han i retten.

Han havde viklet en seddel om røgbomben med ordene 'I Aarhus straffes forræderi. Svin!!! Judas', og inden angrebet havde den 24-årige også skrevet en besked til Jens Stage med samme ordlyd.

De to andre mænd, som er 21 år, er idømt ni måneders fængsel, hvoraf de tre måneder skal afsones, mens resten gøres betinget med vilkår om samfundstjeneste.

Alle tre er fundet skyldige i forsøg på brandstiftelse, men blevet frifrundet for at forvolde fare for menneskeliv.

Jens Stage var ikke hjemme, da angrebet skete. Men det var hans bofælle og dennes kæreste, der lå og sov i et tilstødende soveværelse. Parret vågnede ved lyden af et højt brag og et smadret vindue i stuen, og det fik dem til at springe ud ad vinduet for at komme i sikkerhed.

En foreløbig opgørelse fra forsikringsselskabet viser, at der er sket skader for 225.000 kroner ved angrebet.

Jens Stages skifte fra AGF til FC København blev offentliggjort den 1. juli 2019 og var en rekordhandel for aarhusianerne.