Sommer, sol og EM i Tyskland.

Det lyder godt i de fleste fodboldelskeres ører, og det samme gør det for danskerne Andreas Bang Møller, Marc Walther Hansen og Anders Rostrup, som alle havde tænkt, at de skulle over og støtte det danske fodboldlandshold næste sommer.

Men det er DBU nu med til at sætte en kæp i hjulet for.

De såkaldte loyalitetspoint kan nemlig være altafgørende i kampen om at få billetter til EM-slutrunden, og disse point skrabes sammen ved at se landsholdets kampe på stadion – både ude og hjemme i Parken.

Det er scener som disse i Amsterdam, de tre danske landsholdsfans håber at opleve til EM i Tyskland.
Det er scener som disse i Amsterdam, de tre danske landsholdsfans håber at opleve til EM i Tyskland. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Fælles for Andreas Bang Møller, Marc Walther Hansen og Anders Rostrup er, at de alle har opdaget, at de mangler point for VM-kvalifikationskampene 1. og 7. september 2021 mod Skotland og Israel i Parken.

De troede, at de kunne kontakte DBU og få efterregistreret pointene, men så nemt skulle det ikke gå.

DBUs hjemmeside fremgår det nemlig, at det kun er muligt at registrere pointene for indeværende år, og da kampene blev spillet i 2021, afviste DBU deres forespørgsler.

Dermed lader det til, at de danske landsholdsfans må kigge langt efter pointene, som kan være afgørende for, om de kommer til EM i 2024.

Andreas Bang Møller (th.) efterlyser samarbejdsvillighed hos DBU.
Andreas Bang Møller (th.) efterlyser samarbejdsvillighed hos DBU. Foto: Privatfoto
Vis mere

»I sidste ende er det dét, der er konsekvensen. Det foregår i Tyskland, og der er mange danskere, der vil derned. Det kan være, at man i sidste ende står og mangler de point, der skal til for at købe billet,« siger Andreas Bang Møller til B.T. og bakkes op af Andreas Rostrup:

»Efter 20 år som faste gæster i Parken plus adskillige slutrunder og udebaneture, så føler vi os lidt til grin, hvis dette ender med at koste os en slutrunde til Tyskland i 2024. Jeg undrer mig over, at DBU vælger et princip over logik og kundetilfredshed, ligesom jeg heller ikke føler, at de tilgodeser deres loyale kunder, som man ellers prædiker. Det er jo netop hele essensen med et loyalitetsprogram,« fortæller han.

Andreas Bang Møller anerkender, at DBU er i deres fulde ret til at køre med de pågældende retningslinjer, men samtidig mener han, at de danske fans er blevet fanget i DBUs billetsystem.

»Hvad er DBUs motiv for ikke bare at være servicemindede? Der går ikke noget af dem ved at give os pointene. Jeg er undrende over den manglende samarbejdsvillighed,« siger han og sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor DBU ikke vil imødekomme fansenes ønske, når der er flere eksempler på, at det er gået galt med pointtildelingen til de to kval-kampe mod Skotland og Israel.

Marc Walther Hansen undrer sig over, at DBU ikke kan efterregistrere pointene, når flere Superliga-klubber, som bruger samme system, godt kan – trods der ikke er tale om indeværende år.
Marc Walther Hansen undrer sig over, at DBU ikke kan efterregistrere pointene, når flere Superliga-klubber, som bruger samme system, godt kan – trods der ikke er tale om indeværende år. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Jeg synes ikke, at deres system har været large nok. Vi har været fanget i det her system, og man er ikke servicemindede nok til at sige: 'Okay, vores system kunne godt have fejlet',« tilføjer han.

Marc Walther Hansen undrer sig ligeledes over, at pointene ikke længere kan efterregistreres, når DBU bruger samme system som flere Superliga-klubber, hvor han tidligere har haft held med at få efterregistreret point.

»Mit postulat er, at der ikke er noget teknisk til hinder for, at DBU kan efterregistrere deltagelse til landskampe og dermed give loyalitetspoint på efterbevilling. Jeg tror blot ikke, at de gider det administrative besvær, hvilket selvsagt er uacceptabelt, når der på sin vis er tale om værdifulde loyalitetspoint,« lyder det fra Marc Walther Hansen.

»De her point bliver en værdifuld valuta, når de billetterne (til EM, red.) skal fordeles lige om lidt. Pointene er lodder, når der skal uddeles billetter. Og en slutrunde i Tyskland har stor værdi, så man bliver snydt for 20 lodder i lotteriet,« fortsætter han.

B.T. har kontaktet DBU for at høre, hvorfor det ikke har været muligt at imødekomme ønsket fra de danske fans, men DBU har ikke ønsket at kommentere sagen på nuværende tidspunkt grundet torsdagens landskamp.