Landsholdsspiller Erik Sviatchenko er stolt over, at han allerede nu har tilspillet sig en plads hos Celtic.
Landsholdsspiller Erik Sviatchenko er stolt over, at han allerede nu har tilspillet sig en plads hos Celtic. Foto: Henning Bagger

Erik Sviatchenko er efter vinterens skifte fra FC Midtjylland til skotske Celtic tilbage i Danmark for at spille landskamp skærtorsdag mod Island.

»Det er dejligt at være hjemme, og jeg er stolt over, at jeg allerede nu har tilspillet mig en startplads i Celtic,« siger Erik Sviatchenko, der i sin første optræden for storklubben var udtaget som reserve.

»Men til mit held blev Efe Ambrose (nigeriansk stopper, red.) udvist, og siden har jeg træneren satset på mine kvalifikationer på pladsen,« siger Erik Sviatchenko.

25462546546241124fkltf

Han fortryder ikke ét sekund, at han valgte at forlade FC Midtjylland.

»Selvfølgelig er der nogle ting jeg savner. Men det var det rette tidspunkt for mig at skifte til udlandet. Jeg fulgte med spænding FCM’s kampe I Europa League mod Manchester United. De gjorde det fremragende i den første kamp. Til gengæld var præstationen knap så god i returopgøret. Det seneste stykke tid er det resultatmæssigt ikke gået så godt for FCM. Men vent og se: De kommer ovenpå igen. Truppen er altså stærk,« siger Erik Sviatchenko, der mandag ved Dansk Fodbold Award modtog blev kåret som ’årets Superliga-spiller 2015’.

SOCCER-EUROPA-NAP-MID/

»Den hæder er jeg stolt over. Men set fra min synsvinkel kunne den lige så godt have været tilfaldet Thomas Delaney,« siger Erik Sviatchenko.

Han håber på spilletid mod Island.

»Men nu må vi se, hvordan den ny landstræner (Åge Hareide, red.) sætter holdet. Det er vi alle spændte på,« siger Erik Sviacthenko.

RB PLUS FCM har kurs mod nyt avancement i Europa

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.