Sverige har tabt syv af de seneste ni kampe, er i risiko for nedrykning i Nations League og skal ikke til VM.

Det svenske landshold befinder sig i øjeblikket langt fra den europæiske fodboldtop.

Lørdag aften tabte svenskerne på udebane med 1-4 til Serbien i Nations League, hvor holdet er i overhængende fare for at rykke ned på næstnederste niveau. Holdet skal heller ikke med til VM.

Svenskerne har med nederlaget i Beograd tabt syv af de seneste ni landskampe.

I dagene op til kampen mod Serbien havde landstræner Janne Andersson sagt, at han havde stor tro på sine spillere, selv om mange af dem savner spilletid i dagligdagen i deres klubber.

Efter nederlaget peger den svenske Tottenham-spiller Dejan Kulusevski dog på den manglende spilletid som en afgørende forskel på Sverige og Serbien.

»Det er svært at komme her, når man ikke spiller for sit klubhold i fem-seks måneder, eller hvis man kun har spillet ti minutter på en måned,« siger Kulusevski til svensk Viasat.

Tottenham-spilleren peger på, at Serbien modsat Sverige råder over profiler fra Serie A som Sergej Milinkovic-Savic fra Lazio og Aleksandar Mitrovic, der scorer masser af mål i engelske Fulham.

»Det er ikke det samme som Milinkovic og gutterne, som er de vigtige spillere i Serie A.«

»Det samme gør sig gældende for Mitrovic, der har scoret ti mål i Premier League.«

»Det er ikke det samme. Viljen er der, men selvtilliden rækker ikke,« siger Kulusevski.

Sverige bragte sig foran med 1-0 efter et kvarter ved FC Københavns Viktor Claesson, men inden pausen havde Mitrovic med to scoringer bragt Serbien på 2-1.

I anden halvlegs indledning havde Sverige chancen for en udligning, men hurtigt øgede Mitrovic til 3-1, inden Sasa Lukic 20 minutter før slutfløjt scorede kampens sidste mål.

»Det brænder inde i os, og der er ild i vores øjne, men i dag manglede der nogle ting. De vigtigste detaljer var væk,« siger Kulusevski.

»Da de scorede til 1-3, havde vi ti sekunder tidligere haft muligheden for at komme på 2-2.«

»Vi må vokse som hold. Hvis vi ikke er lige så gode som modstanderne, må vi ville det endnu mere og arbejde hårdere, ellers bliver det svært at få et resultat,« siger han.

Tirsdag tager Sverige imod Slovenien. Kravet er en svensk sejr, hvis holdet skal undgå nedrykning til det næstnederste lag i Nations League.