Sverige smed en 2-0-føring, men slutter som nummer et i gruppe E efter 3-2 over Polen og møder nu en treer.

Med 3-2 over Polen i Sankt Petersborg sikrede Sverige sig førstepladsen i EM's gruppe E.

Sverige førte 2-0 efter to træffere af Emil Forsberg, men Robert Lewandowski både reducerede og udlignede for Polen, inden Viktor Claesson afgjorde kampen i overtiden.

Polen må rejse hjem fra EM med et point i bagagen.

Sverige slutter med syv point og foran Spanien, der slog Slovakiet med 5-0 i gruppens anden kamp.

Sverige møder i sin ottendedelsfinale enten Ukraine eller Finland i Glasgow på tirsdag. Det afgøres senere onsdag.

Sverige fik en drømmestart på opgøret, da RB Leipzig-spilleren Emil Forsberg efter to minutter sparkede bolden hårdt og fladt i mål.

Polen begik i situationen et stort frispark på angriberen Mikael Ishak på kanten af feltet, men kampens dommer lod spillet fortsætte, og Forsberg opsnappede den løse bold, trak ind i feltet og huggede til med succes.

Polen tiltvang sig siden det spillemæssige initiativ, og efter 17 minutter kom Robert Lewandowski utroligt nok ikke på måltavlen trods en stor triplechance efter et hjørnespark.

Bayern München-stjernen headede først på overliggeren, gjorde det samme med returen og den næste nedfaldsbold fik han fra kort afstand slet ikke ram på.

Sverige fik på ny en drømmestart i anden halvleg, da Forsberg efter 59 minutter øgede til 2-0 midt for mål efter en fremragende soloaktion af den netop indskiftede Dejan Kulusevski.

Men den ellers solide svenske defensiv slog øjeblikket efter for første gang ved EM revner, da Piotr Zielinski i en omstilling leverede en dyb bold til Lewandowski, som angriberen drejede ligeså flot over i fjerneste hjørne til 1-2.

Polen fik kuglen i nettet igen kort efter, men både dommeren og VAR spottede en offside.

Det polske mandskab pressede dog ufortrødent videre, og efter 84 minutter lynede Lewandowski igen - denne gang efter et godt indlæg af Przemyslaw Frankowski.

I overtiden afgjorde Viktor Claesson dog opgøret til Sveriges fordel efter en kontra og et nyt oplæg af Kulusevski.