'Hvis pengene er en del af drivkraften for at spille på landsholdet, så bliv hjemme.'

Sådan dundrer den svenske sportsjournalist Patrick Ekwall i en klumme hos Expressen.

Den danske landsholdskonflikt har skabt overskrifter over det meste af verden efter nødlandsholdets optræden mod Slovakiet i onsdags. Og altså også i Sverige.

Endnu er en ny aftale ikke på plads. Men som man kan høre DBU-formand forklare øverst i artiklen her, bliver forhandlingerne genoptaget, når søndagens Nations League-kamp mod Wales er overstået.

Patrick Ekwall har dog svært ved at forstå et argument om, de danske spillere overhovedet skal have penge for at optræde i nationaldragten.

Regnen silede ned, da Åge Hareide (th.) og Jon Dahl Thomasson kunne genoptage arbejdet med det danske landshold.
Regnen silede ned, da Åge Hareide (th.) og Jon Dahl Thomasson kunne genoptage arbejdet med det danske landshold. Foto: NORDE ERNST VAN
Vis mere

'Jeg forstår, at forhandlingerne mellem Christian Eriksens holdkammerater og DBU er mere komplicerede i de små detaljer, end vi har kendskab til. Men alligevel. Hvornår og hvorfor blev landsholdet et spørgsmål om business for spillerne?' spørger han.

Derfor vil den svenske journalist ikke kalde det en farce, da det danske vikarlandshold bestående af divisions- og futsal-spillere forleden løb på banen Trnava.

'Jeg synes, det var en befrielse. Det var tilbage til virkeligheden. Til den tid, hvor fodboldspillere mente, at det var tilstrækkeligt at være en del af landets fodboldhold, at kunne repræsentere sit land med glæde og stolthed, uden at noget som helst andet i verden var vigtigere lige i dét øjeblik. Ikke penge, ikke hotelværelsets standard, ikke den medbragte kok, ikke spillerkonernes pladser på tribunen, ikke hvilket varemærke, der er vigtigere end landsholdets,' skriver Patrick Ekwall, der også noterede sig, at nogle danske journalist-kollegaer 'var lyriske over at tale med spillere, som efterfølgende strålede af ægte glæde'.

Og han mener på den baggrund, at det klinger hult, når de professionelle fodboldspillere i dag kalder det en ære at trække i landsholdsdragten.

Flere af de danske landsholdsvikarer poserer til et gruppebillede efter kampen.
Flere af de danske landsholdsvikarer poserer til et gruppebillede efter kampen. Foto: RADOVAN STOKLASA
Vis mere

'Men den er åbenbart ikke en skid værd, hvis du ikke får nok penge for det. Jeg kan godt forstå, hvis folk vender sig mod spillerne og synes, at de er pengegriske primadonnaer,' skriver Patrick Ekwall:

'For landsholdet er ikke spillernes hold. Det er vores hold: Dit, mit, folkets og fodboldens.'

På samme måde ser han på de mange millioner af kroner, som landsholdet henter til et forbund som DBU.

'I min verden er det ikke spillernes penge. Det er fodboldens. Det er penge, som skal videre til de små klubber i landet. Til lederne, som gør alt for at folkerørelsen kan løbe rundt. Til alle dem, som bruger tid, kræfter og penge på fodbolden,' skriver Patrick Ekwall.

Her kan du få et indblik i, hvad der egentlig er på spil i forhandlingerne om en ny landsholdsaftale.

Læs hele Patrick Ekwalls klumme her