Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Brøndbys fodboldkvinder får kritik, efter de i weekenden skabte opmærksomhed omkring sig selv ved at lægge et billede ud på Instagram fra omklædningsrummet, hvor flere spillere vise bare baller.

Brøndby-spilleren Theresa Nielsen smed billedet ud på det sociale medie, efter de søndag vandt 3-2 over Fortuna Hjørring i 3F Ligaen, og det har trukket en del omtale, fordi det trods alt høre til sjældenhederne, at man kommer så tæt på spillerne.

Og ifølge svenske Klas Tjebbes, der er direktør i den svenske fodboldklub FC Rosengård, er det også langt over grænsen at komme så tæt på de kvindelige fodboldspillere. Den svenske fodboldboss er blevet provokeret af Brøndby-spillernes gimmick og kan overhovedet ikke få øje på noget positivt ved.

Læs også:

- Det kan være en joke, men i så fald er det en meget dum joke. Det her ødelægger det for os, som forsøger at arbejde med at oparbejde en seriøs interesse for damefodbolden, siger han til svenske Expressen.

- Vi har løbende en dialog om, hvad den her klub står for. Vi har et socialt ansvar, vores spillere er forbilleder for alle andre unge piger, som spiller fodbold, og sådan et billede (af Brøndby-spillerne, red.) er den helt forkerte vej at gå. Ingen vinder troværdighed ved at vise deres bagdel uanset deres beskæftigelse, siger Klas Tjebbes.

Theresa Nielsen, der lagde billedet på Instagram, beklager, hvis nogen er blevet stødt på grund af de bare baller, og hun understreger, at det var i en god mening, at fansene kom med helt ind i omklædningsrummet.

- Vi har ikke haft en intention om at det skulle nå ud til så mange. Vi har bare haft det sjovt og ikke tænkt så meget på det. Det var en spontan joke,. Jeg kan godt forstå, hvad han mener. Men vi har ikke gjort det for opmærksomhedens skyld. Vi har bare haft det sjovt efter en uge med rigtige gode resultater, siger Theresa Nielsen.