Lyt til artiklen

Det kom som et kæmpe chok for Manuel Neuer, da hans ven og tro væbner fik sparket.

For små to uger siden fyrede den tyske mesterklub målmandstræneren Toni Tapalovic til Neuers store overraskelse.

Og nu ulmer dramaet ikke bare på de indre linjer.

Stridighederne er også blæst op og svæver til frit skue, og nu retter den tyske målmandsstjerne hårdt ud efter sin klub. Det gør han i et interview med The Athletic.

Toni Tapalovic og Manuel Neuer.
Toni Tapalovic og Manuel Neuer. Foto: Frank Hoermann / SVEN SIMON
Vis mere

»Det kom ud af det blå. Også for Toni. Jeg forstod intet, det slog mig virkelig ned,« fortæller Manuel Neuer, der nåede at arbejde med Toni Tapalovic i 11,5 år.

Den rutinerede målmandstræner blev smidt på porten, fordi han angiveligt havde delt nogle af trænerstabens fortrolige informationer med spillerne. Noget, som cheftræneren Julian Nagelsmann ikke ville finde sig i.

Tapalovic var ikke kun en træner for Neuer. Han var en ven og best man til stjernens bryllup, så der er ingen tvivl om, at de to havde et meget tæt forhold.

»For mig var det et slag, da jeg allerede lå ned. Det føltes, som om mit hjerte blev revet ud. Det var det mest brutale, min karriere har skænket mig,« forklarer Neuer.

»Folk i målmandsgruppen var splittet til atomer. Folk brød ud i gråd.«

De seneste måneder har det hverken været sjovt at være tysk fodboldspiller eller ansat i Bayern München.

For mens landsholdet ramlede ind i endnu en VM-nedtur med chokexittet ved det indledende gruppespil – noget, der ramte Neuer mentalt – har spillet langtfra fungeret i den sydtyske klub.

Sideløbende har der altså været kaos på de interne linjer.

For at gøre ondt værre har den 36-årige målmand endda brækket benet på en skiferie i december, hvilket holder ham ude resten af sæsonen.

I interviewet med The Athletic fejer Neuer desuden den mistanke af vejen, som siger, at han skulle have modtaget information af Tapalovic og fortalt det videre i spillertruppen.

Den tyske VM-nedtur tog også hårdt på Manuel Neuers holdkammerat Joshua Kimmich.

Det kan du læse mere om her.