Rygterne omkring flirteriet mellem Christian Eriksen og Real Madrid er taget til i styrke, efter at Zinedine Zidane i mandags vendte tilbage til cheftrænerstolen i den spanske kongeklub.

Ifølge den velinformerede spanske journalist Guillem Ballague står Eriksen sammen med Chelseas Eden Hazard øverst på Zidanes ønskeseddel til sommer.

Og det er sød musik i ørerne hos OB's sportsdirektør, Jesper Hansen, der kan indkassere et betragteligt beløb i såkaldte 'uddannelsespenge', hvis den tidligere OB'er laver et stort sommerskifte.

»Selvfølgelig følger man med i det. Da Barcelona også var på banen i sommer, fulgte jeg det tæt. Selvfølgelig håber man altid på, at der falder en appelsin ned i turbanen,« fortæller Jesper Hansen.

Foto: BEN STANSALL
Vis mere

»Men det er ikke noget, vi sidder og kalkulerer med. Christian har jo været meget loyal over for de klubber, han har spillet i - og han er blevet der længe.

B.T. har regnet på det, og hvis Christian Eriksen til sommer bliver solgt for det beløb, som transfer-sitet 'Transfermarkt' værdiansætter ham til - 85 millioner pund - så falder der 9,2 millioner kroner af til OB.

»Vi håber da på, at Barcelona eller Real Madrid gør alvor af det. Det vil give os nogle penge, og dem kan vi sagtens bruge,« siger Jesper Hansen, der ikke var ansat i OB, da klubben i 2008 solgte Eriksen til Ajax Amsterdam - og derfor ikke på stående fod kan afvise, at OB også har en videresalgsklausul på Eriksen.

»Jeg kan ikke helt huske det, men jeg tror ikke, at vi har noget (videresalgsklausul, red.) på ham nu. Der er vist nogle bonusser alt efter, hvad han opnår. Men jeg kan ikke huske detaljerne på stående fod.«

Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

Det lysner i det hele taget økonomisk for fynboerne i disse dage. Klubben har allerede inden søndagens sidste runde sikret sig tredjepladsen i Superligaens grundspil, hvilket søndag aften udløser en gevinst på omkring 7,8 millioner kroner.

I vinterens transfervindue solgte man det unge angrebstalent Mathias Jørgensen til New York Red Bulls. Et salg, der - ifølge B.T.'s oplysninger - kan ende med at indbringe OB omkring 15 millioner kroner.

Og klubben har senest haft det store forsvarstalent Gustav Grubbe til prøvetræning i spanske Valencia.

»Gustav er en spiller, som vi ser kæmpe muligheder i, og så må vi så se, om den nuværende interesse resulterer i noget. Han tiltrækker sig opmærksomhed fra rigtig mange klubber, og det er vi både glade og stolte over. Om der kommer til at ske noget med Valencia, er for tidligt at sige, men der er meget opmærksomhed omkring Gustav.«

Han beskrives som 'en kommende A-landsholdsspiller' - så er det vel også en spiller, der har et stort økonomisk pontentiale for jer?

»Ja, vi vil selvfølgelig gerne tjene så meget som muligt. Men det skal også være noget, der passer rigtig godt til Gustavs udvikling.«

Jesper Hansen ærgrer sig i øvrigt over, at U21-landsholdsspiller og tidligere OB'er Jacob Rasmussen i vinterens transfervindue blev solgt fra Empoli til Fiorentina for omkring 45 millioner kroner. For der falder ikke uddannelsespenge af, når spilleren ikke 'krydser landegrænser'.

»Det er vi selvfølgelig ærgerlige over. Det var ærgerligt, at det ikke var en spansk klub, han skiftede til,« slutter Jesper Hansen, der kan gå en sjov sommer i møde.