Voldssagen mod Silkeborg-træneren Peter Sørensen er for kort tid siden begyndt ved retten i Aarhus. Superliga-træneren er tiltalt for to tilfælde af vold mod sin ekskone og datter.

43-årige Peter Sørensen er tiltalt efter straffelovens § 244, også kendt som den milde voldsparagraf, for to tilfælde af vold mod sin ekskone Olivia Pontoppidan og deres fælles datter, et i august 2014 og et i august 2015. Anklagerne om vold er fremkommet i kølvandet på en grim skilsmissesag. Det har Silkeborg-træneren tidligere fortalt til en række medier.

Da Silkeborg-træneren kort efter klokken ni indtog vidneskranken for at blive udspurgt af anklage Signe Kold, bekræftede han da også, at parret har haft et konfliktfyldt ægteskab. Det var særligt uenighed om fodbold-trænerens to drenge fra et tidligere forhold, der fik parterne til at ryge i totterne på hinanden verbalt, fortæller Peter Sørensen.

»Hun gjorde meget stor modstand mod, at jeg skulle have nævneværdig kontakt til mine to drenge fra et tidligere forhold. Jeg havde håbet, at de ville være en naturlig del af vores familie. Olivia blev mere og mere modstander af, at de skulle op i vores lejlighed. Som tiden gik, blev det en større og større belastning for vores forhold, at mine drenge ikke var en del af vores familie,« fortalte Peter Sørensen.

Han forklarede, at ekskonen gik i sort, når han tog emnet op.

»Det har været det altoverskyggende problem, 9 ½ ud 10 konflikter drejede sig om det. I det øjeblik der kom en sms eller opkald fra en af drengene, så mente Olivia at det var en utidig indblanding i vores forhold. I og med at mine drenge altid har fyldt meget for mig, så var det noget jeg havde svært ved at acceptere. I og med at Olivia havde en svær graviditet og en svær tid efter fødslen, så accepterede jeg i høj grad Olivias ønske. Der var en meget begrænset kontakt mellem mig og drengene,« fortalte Peter Sørensen i retten.

Da Silkeborg-træneren ankom til retsmødet, var han smilende og virkede i overskud, men under sin forklaring i retten er fodbold-træneren tydelig påvirket af at skulle oprulle det konfliktfyldte forhold.

Nægter at være voldelig

Forholdet mellem Peter Sørensen og ekskonen gik skævt i forbindelse med en konfirmation for en af Peter Sørensens drenge. Peter Sørensen fortæller, at en af sønnerne som 12-årig – uden Peter Sørensens viden – havde skrevet et brev til Olivia, at han 'meget gerne ville lære hende og sin lillesøster at kende'.

»Olivia var rasende, og det ville hun ikke være i,« sagde Peter Sørensen, mens stemmen var tæt på at knække over.

Børn er et levende bevis på, at man har en fortid, og der skal være plads til, at man kunne tage til konfirmation for sin dreng, siger Peter Sørensen.

Anklager Signe Kold spurgte i samme ombæring, om det konfliktfyldte forhold havde medført skænderier. Det bekræftede Peter Sørensen. Under skænderierne gik bølgerne højt, med råben og skrigen, men han afviser at have været voldelig. Han fortalte fra anklagebænken, at han på et tidspunkt har skubbet til en stol, så et litografi gik i stykker. Skænderiet blev overværet af parrets fælles datter.

Peter Sørensen afviser dog at have været voldelig og taget fat i Olivia Pontoppidan, men han erkender at have holdt fast i hende under graviditeten. Hun var voldsom og fysisk, svarede Silkeborg-træneren på en af anklagerens spørgsmål.

»På stort set alle måder. Hun har slået og sparket,« sagde han.

»Har du været voldelig«, spurgte anklager Signe Kold.

»Nej, men jeg har været fysisk over for hende, taget fat for at stoppe hende. Olivia er stærk, hun er karateudøver,« fortalte Peter Sørensen.

Anklageren er stadig i gang med at udspørge Silkeborg-træneren om de to påståede voldsepisoder.

BT følger sagen frem til dommen, der forventes at falde senere i eftermiddag.