Voldssagen mod Silkeborg-træneren Peter Sørensen begyndte tidligere i dag ved retten i Aarhus. Superliga-træneren er tiltalt for to tilfælde af vold mod sin ekskone og datter.

Peter Sørensen er tiltalt efter straffelovens § 244, også kendt som den milde voldsparagraf, for to tilfælde af vold mod sin ekskone Olivia Pontoppidan og deres fælles datter, ét i august 2014 og ét i august 2015, men Superliga-træneren afviser at have været voldelig. Han mener, at anklagerne om vold er den del af en grim skilsmissesag. Noget som Silkeborg-træneren tidligere har fortalt til en række medier.

Og bølgerne gik højt i parrets kortvarige ægteskab. Det bekræftede Superliga-træneren tidligere på formiddagen i retten, da han blev udspurgt af anklager Signe Kold. Han nægter at have været voldelig i de to tilfælde, som er omtalt i anklageskriftet, men han erkendte selv at have bidraget til de voldsomme skænderier, hvor bølgerne gik højt.

Til en af påståede voldsepisoder, Olivia Pontoppidans 40-års fødselsdag i august 2015, fortalte Superliga-træneren, at han havde været bidsk i sin tone til sin ekskone. Olivia Pontoppidan er festryger, og det brød Peter Sørensen sig ikke om.

»Jeg bliver irriteret over at se hende ryge, og så siger jeg, at jeg syntes hun ’ligner en havneluder’ med den cigaret i munden,« fortalte Peter Sørensen.

Ifølge hans forklaring var det særligt uenighed om fodbold-trænerens to drenge fra et tidligere forhold, der fik parterne til at ryge i totterne på hinanden verbalt, fortæller Peter Sørensen.

»Hun gjorde meget stor modstand mod, at jeg skulle have nævneværdig kontakt til mine to drenge fra et tidligere forhold. Jeg havde håbet, at de ville være en naturlig del af vores familie. Olivia blev mere og mere modstander af, at de skulle op i vores lejlighed. Som tiden gik, blev det en større og større belastning for vores forhold, at mine drenge ikke var en del af vores familie,« fortalte Peter Sørensen.

Afviser vold

Peter Sørensen afviser dog at have været voldelig og taget fat i Olivia Pontoppidan, men han erkender at have holdt fast i hende under graviditeten. Hun var voldsom og fysisk, svarede Silkeborg-træneren på en af anklagerens spørgsmål.

»Har du været voldelig«, spurgte anklager Signe Kold.

»Nej, men jeg har været fysisk over for hende, taget fat for at stoppe hende. Olivia er stærk, hun er karateudøver,« fortalte Peter Sørensen.

Peter Sørensens forsvarer, Michael Juul Eriksen, forsøgte omvendt at tegne et billede af ekskonen som en kontrollerende kvinde. Han refererede til en sms-korrespondance, hvor Olivia Pontoppidan skrev om reglerne for kompensationsbidrag i forbindelse med konfirmationen for Peter Sørensens yngste dreng.

»Olivia var meget optaget af, om nogle penge gik hendes næse forbi. Hvis jeg havde været sammen med mine drenge og brugt en 50’er, så var det et stort problem,« fortalte Peter Sørensen.

»Så snart jeg talte med drengenes mor eller nogen af mine venner, så havde jeg optrådt illoyalt,« uddybede han.

Havde hun et behov for at vide, hvor du var, spurgte Michael Juul Eriksen.

»Det kan man roligt sige,« svarede Peter Sørensen.

Anklageren er i gang med at udspørge Silkeborg-trænerens ekskone, Olivia Pontoppidan, om de to påståede voldsepisoder.

BT følger sagen.