Esbjerg har valgt at fyre Lars Lungi Sørensen som klubbens cheftræner.
Esbjerg har valgt at fyre Lars Lungi Sørensen som klubbens cheftræner. Foto: Henning Bagger

Esbjerg har fyret træner Lars Lungi Sørensen efter nedrykningen fra Superligaen.

»Vi er en klub, der ønsker at tiltrække, udvikle og sælge spillere, og vores kerneforretning er fodbold. Lars Lungi Sørensen har en anden opfattelse af, hvordan EfB bedst kan nå det mål, og de to holdninger er ikke forenelige,« siger Esbjergs sportsdirektør, Ted van Leeuwen, til klubbens hjemmeside som forklaring på fyringen.

Esbjerg kæmpede hele sidste sæson i bunden af Superligaen, og det var derfor ingen overraskelse, at klubben skulle ud i play-off for at sikre den fortsatte eksistens. Her tabte holdet først til AGF og dernæst til AC Horsens, hvorefter nedrykningen var en kendsgerning.

Det er tredje gang på mindre end et år, Esbjerg tager afsked med en cheftræner. Først røg Jonas Dal, og hans afløser, englænderen Colin Todd, blev fyret i deember 2016. Derefter blev Lars Lungi Sørensen ansat med det ene formål at redde Superliga-eksistensen.

Superligaen - Horsens vs Esbjerg

»Vi takker Lungi for mange års arbejde i EfB og holder ham på ingen måde ansvarlig for den nedrykning, der har ramt klubben. Den er et resultat af en udvikling, der går langt længere tilbage,« siger Ted van Leeuwen.

Lars Lungi Sørensen er ikke uenig i, at der var for store meningsforskelle mellem ham og klubben.

»Teds og mit syn på det sportslige setup var for forskelligt, og det var ikke muligt for mig at fortsætte under de forhold. Lige nu er der mange følelser i spil, men jeg har hele tiden kendt risikoen, når man siger ja til at blive cheftræner, » siger Lars Lungi Sørensen.

Esbjerg skal i den kommende sæson spille i den næstbedste række, hvor klubben senest var i 2011/12. Dengang blev opholdet etårigt.

Klubben har udpeget den 53-årige John Lammers som ny træner. Assistenten, Jonas Letort, bliver på sin post.

»Det første mål i Esbjerg er at komme tilbage til det højeste niveau i dansk klubfodbold, og det hænger snævert sammen med at udvikle unge spillere og skabe et godt team. Jeg er overbevist om, at det vil passe mig fint at komme til Esbjerg og arbejde med at skabe kvalitet i en stab, et team og den individuelle spiller,« siger John Lammers til klubbens hjemmeside.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.