Antallet af smittede med coronavirus stiger i den engelske by Liverpool, og det får folk til at se mod en særlig begivenhed.

Nemlig Champions League-kampen mellem byens flagskib Liverpool FC og Atlético Madrid fra den spanske hovedstad.

Kampen, der blev spillet 11. marts, er blevet kritiseret flere gange, og i lyset af de bekymrende smittetal, kommer der nu yderligere kritik fra officiel hold, skriver The Guardian.

Det drejer sig nærmere bestemt om Matthew Ashton, der i kraft af pandemiens udbredelse er udnævnt til sundhedsansvarlig i byen.

Scener fra tilskuerrækkerne i Champions League-kampen mellem Liverpool og Atlético Madrid på Anfield.
Scener fra tilskuerrækkerne i Champions League-kampen mellem Liverpool og Atlético Madrid på Anfield. Foto: PHIL NOBLE
Vis mere

»Det var ikke den rigtige beslutning at afvikle kampen. Folk laver ikke dårlige beslutninger med vilje, men situationens alvor var ikke sunket ind på tværs af regeringer på det tidspunkt,« siger han.

Smittetallet i Liverpool er på 309 ifølge tal fra sundhedsstyrelsen i England, mens antallet for hele Storbritannien er på 33.718.

»Selvom vi aldrig vil få et klart svar, vil kampen mod Atlético Madrid være en af de kulturelle sammenkomster, der har haft betydning for antallet af smittede i Liverpool,« siger Matthew Ashton og fortsætter:

»Kampen skal helt sikkert tilføjes listen over ting, vi kan tage ved lære af, så der i fremtiden ikke vil blive begået de samme fejl.«

Alvaro Morata fejrer sit mål med de medrejsende fans fra Spanien. På dette tidpsunkt havde den spanske regering forbudt forsamlinger på mere end 1.000 personer. Kampen med spillet i Liverpool.
Alvaro Morata fejrer sit mål med de medrejsende fans fra Spanien. På dette tidpsunkt havde den spanske regering forbudt forsamlinger på mere end 1.000 personer. Kampen med spillet i Liverpool. Foto: PETER POWELL
Vis mere

Tidligere har Liverpools manager Jurgen Klopp været ude og kalde det en ‘kriminel handling’, at kampen blev spillet.

Kampen samlede 52.267 tilskuere på Liverpools hjemmebane, og flere tusinder var fra Spanien.

På tidspunktet for kampen i Liverpool havde Spanien registreret sit første dødsfald som følge af coronavirus, ligesom Spanien havde indført forbud mod forsamlinger på mere end 1.000 personer.'

Alligevel blev kampen i Liverpool spillet for fyldte tribuner.