Hele Danmark var søndag for en stund fans af det armenske fodboldlandshold af den simple grund, at Armenien kunne sende Danmark til EM næste sommer i Frankrig.

Men der var altså ingen hjælp at hente fra Armenien. Hertil var de simpelthen bare for dårlige, da de tabte 0-3 til Albanien. Albanerne er nu sikret direkte EM-deltagelse.Danmark formåede ikke selv at klare den direkte kvalifikation efter blandt andet to skuffende uafgjorte kampe mod henholdsvis Albanien og Armenien, og derfor skulle sidstnævnte tage point fra Albanien for at hjælpe Danmark på vej.

Det lykkedes ikke. Og det tvinger Danmark ud i to playoff-kampe i november måned, som skal vindes, hvis landstræner Morten Olsen skal gøre sig forhåbninger om at slutte landsholdskarrieren med en EM-slutrunde.

Armenierne startede ellers forrygende, og det var med den tidligere Randers-angriber Yura Movsisyan i hovedrollen. Angriberen havde over for BT slået fast, at han ville gøre alt for at sikre en armensk sejr og dermed sende Danmark til EM. Efter få minutter fik han muligheden på et direkte frispark, som han knaldede hårdt til bolden. Men desværre for Armenien og Danmark fik albanerne clearet forsøget.Endnu værre blev det kort efter, da Albanien kom i front. Gæsterne fik kombineret sig fint gennem Armeniens forsvar, og selvom bolden tog stolpen, kunne forsvarsspilleren Hovhannisyan ikke få bolden væk fra stregen og måtte derfor blive noteret for et selvmål.

Det var også, hvad der ligende endnu et selvmål, der bragte Albanien på 2-0. På et lettere ufarligt indlæg fik den tidligere Randers-spiller Robert Arzumanyan foden på bolden og dirigerede Albanien tæt på EM. I sidste ende blev Berat Djimsiti dog tildelt målet af UEFA.

Armenierne havde bedre styr på sagerne i anden halvleg, men målfarlige var de bestemt ikke. Albanerne kunne stå kompakt og lade tiden rinde ud. De fik endda scoret til 3-0 . Det sørgede indskiftede Armando Sadiku nemlig for.

Men størst af alt for albanerne fik de, hvad de villle: En historisk EM-deltagelse.

Og mens Albanien for første gang skal til EM, skal Danmark nu sætte sin lid til, man kan overvinde en endnu ukendt modstander i to playoff-kampe.

Lodtrækningen til de to kampe finder sted søndag d. 18. oktober.