Luis Suarez tog sidste sommer turen fra Anfield til Camp Nou i et køb, der går ind i historiebøgerne som det fjerde dyreste nogensinde. Men hele summen er endnu ikke betalt, og faktisk mangler den største udbetaling stadig.

For Football Leaks har offentliggjort et dokument, hvor transferaftalen mellem Liverpool og Barcelona afsløres. På dette dokument står der, at transfersummen på i alt 613 millioner kroner er opdelt i fem rater, hvor den sidste og største rate stadigvæk mangler at blive betalt. Således mangler FC Barcelona at betale 13 millioner pund – det der svarer til lidt over 122 millioner kroner. Den betaling skal falde 31. juli i år.

Luis Suarez har gjort sig godt bemærket i stjernespækkede FC Barcelona, som han sidste år vandt ’The Treble’ med, da holdet fra Catalonien tog trofæerne i både Copa del Rey, La Liga og Champions League. I år kan de så gentage kunststykket og blive det første hold nogensinde til at vinde Champions League to år i træk. 

Luis Suarez, der er FC Barcelonas topscorer i ligaen med foreløbig 26 mål, har været en vigtig del af den dynamiske trio med Neymar og Lionel Messi, der til sammen står noteret for 68 mål i 86 optrædener.

Hvis Suarez en dag skulle skifte klub, indgår der angiveligt ikke en videresalgsklausul i aftalen mellem Barcelona og Liverpool.

Luis Suarez er historiens fjerde dyreste fodboldspiller efter Neymar, Cristiano Ronaldo og Gareth Bale.