Real Madrid skabte mange chancer, men Barcelona var effektive, og så strøg catalonierne i pokalfinalen.

Real Madrid spillede egentlig en god pokalsemifinale onsdag mod FC Barcelona, men efter 90 minutter stod der 0-3 på måltavlen og hasta la vista til Copa del Rey-finalen for Champions League-mestrene.

Det første opgør på Camp Nou var sluttet 1-1, og det er samtidig sjette år i træk, at Barcelona kvalificerer sig til pokalfinalen.

I første halvleg stod der Real Madrid på stort set alle chancer. De fleste skabt på farlige kontrastød, mens Barcelona havde svært ved at skabe ret meget.

Luis Suarez fejrer sin 1-0-scoring.
Luis Suarez fejrer sin 1-0-scoring. Foto: OSCAR DEL POZO

Største chance i halvlegen tilfaldt Vinicius Junior og Karim Benzema i fællesskab ni minutter før pause.

Brasilianske Casemiro fandt flot landsmanden Vinicius med en stikning, men et dårligt træk gav ham en afslutning i en svær vinkel, som blev blokeret.

Med fint overblik fik han sendt bolden ind foran mål til en helt fri Benzema, som dog afsluttede svagt med venstrefoden. Det gav Marc-Andre ter Stegen en forholdsvis let fodparade fra få meters afstand.

Minuttet efter fik Vinicius igen en god chance i feltet, men han sparkede lige over.

Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: PAU BARRENA

0-0 holdt til pausen, og det kunne Barcelona klart være mest tilfreds med.

Tilfredsheden hos Barcelona skulle kun blive større fem minutter inde i anden halvleg.

For mens Real Madrid var ineffektive foran mål, så udnyttede Barcelona holdets første store tilbud.

Ousmane Dembélé løb i dybden bag Dani Carvajal, og med en flad aflevering ind i feltet fandt han Luis Suarez. Med indersiden sendte han bolden ind i bunden af målet til 1-0.

Vinicius Jr.
Vinicius Jr. Foto: JAVIER SORIANO

Målet vendte kampbilledet på hovedet.

Barcelona overlod i højere grad bolden til hjemmeholdet for i stedet at lure på kontra.

Real Madrid blev ved med at komme til chancer, men de blev alle brændt trods godt spil.

Barcelona missede til gengæld ikke ret meget. Godt 20 minutter før tid kom Dembéle igen fri. Han lagde bolden på tværs til Suarez, men Raphaël Varane fik først foden på, og så stod det 2-0 på et selvmål.

Lionel Messi. Foto: JUAN MEDINA

Finalen var nu langt væk fra Real Madrid, og da Casemiro minuttet efter begik straffespark mod Suarez, lurede endnu en blamage lige om hjørnet for Real Madrid.

Suarez chippede straffesparket iskoldt i mål, og selv om 3-0 var meget lidt retvisende for kampen, stod det ikke desto mindre på måltavlen.

3-0 blev kampens resultat, og Real Madrid måtte notere endnu et af de hjemmebanenederlag til Barcelona, som fansene føler, de har måttet overvære for mange af de senere år.

Torsdag bliver det afgjort, om finalemodstanderen bliver Real Betis eller Valencia.