Blodprøver, urinprøver, vejning og fedtmålinger hører med til Christian Eriksens liv som fodboldstjerne.

Moskva. Det er de færreste, der har et job, hvor de skal afgive blod og tisse i et bæger, når de er på arbejde.

Det er dog tilfældet for Christian Eriksen. Danmarks største VM-profil bliver i dagligdagen målt og vejet, når han er hjemme i den engelske storklub Tottenham.

Hver dag afgiver Eriksen en lille blodprøve, så klubben kan aflæse, hvordan kroppen har det. Dagen før en kamp skal han tisse i et bæger, da urinen viser, om han har nok væske i kroppen.

Samtidig fører landsholdsstjernens arbejdsgiver kontrol med danskerens vægt og fedtprocent.

- Jeg har det fint med det hele.

- Det er med til at udvikle mig som person og spiller, så jeg lærer, hvad jeg skal spise og drikke, siger Christian Eriksen.

Han medgiver, at det set udefra kan virke, som om han bliver behandlet og lever som en slags fodboldrobot.

- Sådan er det også på en måde - og så alligevel ikke.

- Jeg bliver vejet, men det er ikke sådan, at der er ting, jeg skal undgå at spise.

- Man ville hurtigt tage på, hvis man gik på McDonald's hver dag, men det gør professionelle fodboldspillere heller ikke. Vi kan gøre det en gang imellem.

- Jeg synes, at det er fair. Jeg kan leve det liv, jeg skal, men stadigvæk spille fodbold. Jeg skal trods alt være glad, når jeg løber på banen. Man skal ikke føle sig som en robot, siger den 26-årige dansker.

Der er kun få udsving i danskerens vægt og fedtprocent. Hjemme i klubben er Eriksen, der før VM i Rusland blev far til en lille dreng, på vægten hver dag, mens fedtprocenten måles hver anden uge.

- Jeg har spist mere, mens Sabrina var gravid, men jeg vejer nogenlunde det samme. Fedtprocenten er også stabil. Det går lidt op og ned - om det er en fødselsdagsmåned eller ikke, siger han.

Landsholdskollegaen Yussuf Poulsen afgiver ligesom Eriksen lidt blod hver dag, når han er hjemme i RB Leipzig. Der er blot tale om et lille prik i øret, og så kan klubben se, hvor belastet hans krop er.

- De tager næsten ingenting. Bagefter får man en pointværdi ud, og det er individuelt fra spiller til spiller, hvad der er ens normale pointniveau.

- Vi har gjort det i tre år, og over tid kan man bedre finde ud af, hvornår man er topfit, og hvornår man er belastet. Hvis man er belastet, skal man måske træne individuelt eller bliver pillet ud af dele af træningen, forklarer Yussuf Poulsen.

- Jeg synes, at det er klasse. Det handler om min krop, og kan man finde ud af, når jeg er belastet, så er risikoen for en skade mindre, siger han.

På det danske landshold er der knap så mange målinger. De danske spillere træner dog med en gps i Rusland, så trænerne kan følge med i, hvor langt og hvor hurtigt spillerne løber.

Landsholdet har fire point efter de to første VM-gruppekampe mod Peru og Australien. Uafgjort i den sidste gruppekamp mod Frankrig på tirsdag vil sikre Danmark adgang til ottendedelsfinalerne.

Danskerne kan endda tåle et nederlag, hvis Peru tager point fra Australien i gruppens anden kamp.

/ritzau/