Mandag er hammeren faldet for den engelske fodboldklub Wigan.

For fjerde gang indenfor kort tid har klubben nemlig ikke kunnet betale løn til sine spillere til tiden, og derfor er klubben fra den næstbedste engelske række mandag blevet fratrukket tre point i ligaen.

Det meddeler EFL, der er ligaorganisationen for de lavere engelske rækker under Premier League.

Den hårde straf, som Wigan mandag har fået, skyldes, at klubben allerede i juni, juli og oktober ikke kunne betale løn til sine spillere rettidigt.

Derfor indgik Wigan i januar en særlig aftale med EFL, der skulle forsøge at sikre orden i økonomien i Wigan - men den har man altså ikke kunnet leve op til, og således er klubben altså nu automatisk idømt pointstraffen.

Wigan lå inden straffen allersidst i den 24 hold store liga - og nu er man så endnu længere fra overlevelse med otte point op til nedrykningsstregen.

Den manglende løn, er dog ikke det eneste problem for Wigans ejere, selskabet Phoenix 2021 Limited, hvis bagmand er Abdulrahman Al-Jasmi fra Bahrain.

Ejerne har nemlig heller ikke levet op til et aftalekrav om at indbetale 125 procent af lønnen forud på en særlig konto for at undgå problemer med lønudbetalingen, og det åbner EFL nu en sag på.

Det samme gør de mod ejerne, der sigtes for misligholdelse af aftalen.

Ifølge BBC har Wigans ejere tidligere fortalt, at man ville have problemer med lønnen for marts på grund af nylige likviditetsproblemer - dog meldtes klubbens økonomi robust.

Det sidste kapitel er næppe skrevet i den historie.