Færdig som dommer.

Det er konklusionen fra det internationale fodbolforbund (FIFA) efter at have set video-materiale fra VM-kvaliiftikationskampen mellem Sydafrika og Senegal i november sidste år. Det skriver det amerikanske nyhedsbureau AP.

I første halvlegl dømte kampens dommer, Joseph Lamptey fra Ghana, et straffespark til Sydafrika, som var en klar fejldom.

Bolden ramte under ingen omstændingheder Senegals Kalidou Koulibaly på arm eller hånd. Den ramte Napoli-spilleren på knæet, hvorefter den faldt til jorden. (Bt.dk har ikke rettigheder til at vise episoden, men en video kan ses ved at klikke HER).

Sydafrika scorede på straffesparket og endte med at vinde kampen 2-1.

Senegal klagede i første omgang til det afrikanske fodboldforbund (CAF) over Joseph Lamptey. CAF idømte ghaneseren en karantæne på tre måneder, men det syntes senegaleserne var for lidt, og de klagede deres nød til FIFA, som altså nu har udelukket Joseph Lamptey på livstid.

»FiFA har nul-tolerance over for forsøg på match-manipulation og vil gøre alt for at sikre fodboldens integritet,« skriver forbundet i en pressemeddelelse.

»FIFA har derfor besluttet at suspendere Joseph Lamptey fra alle fodboldrelaterede aktiviteter resten af hans liv.«

Sydafrika ligger nummer to i kvalifikationspuljen, mens Senegal er nummer tre. Burkina Faso fører puljen, hvorfra et hold kvalificerer sig til VM-slutrunden i Rusland til næste år. Der er spillet to ud af seks kampe i puljen.