Hobro-topscorer Pål Alexander Kirkevold var bænket i hele pokalkampen hjemme mod FC Nordsjælland.

Hobro og FC Nordsjælland kæmpede onsdag aften om at gå videre til DBU Pokalens kvartfinaler.

Og det blev en tæt og jævnbyrdig fodbolddyst om at avancere fra ottendedelsfinalen.

Først efter forlænget spilletid og straffespark vandt Hobro med 5-4. Den ordinære kamp var endt 1-1, og der blev ikke scoret i den forlængede spilletid.

I den afgørende straffesparkskonkurrence brændte FCN på to ud af fem spark, mens Hobro scorede på alle de fire forsøg, holdet nåede at eksekvere.

Pål Alexander Kirkevold er med 10 mål i 11 kampe denne sæsons topscorer i Superligaen. Vi har samlet alle hans mål i ét klip.

Synderne hos FCN blev Emiliano Marcondes, der åbnede med at brænde, samt Mathias Jensen, der skød over mål på det sidste spark.

Inden da havde holdene spillet 120 minutter med et mål til hvert mandskab.

Hobro stillede overraskende op uden topscorer Pål Alexander Kirkevold fra start, men det lykkedes alligevel hjemmeholdet at komme på måltavlen efter 13 minutter.

Den 20-årige angriber Sebastian Grønning bragte Hobro foran 1-0 efter et kontraangreb og oplæg fra angrebskollegaen Emmanuel Sabbi.

FCN pressede på for at komme tilbage i kampen, men der blev ikke scoret mere i første halvleg.

SønderjyskE spillede søndag eftermiddag 1-1 hjemme mod Hobro i Superligaen.

Fire minutter efter pausen fik FCN udlignet til 1-1 ved Emiliano Marcondes, som heldigt ramte bolden, da Hobro-stopperen Rasmus Minor Petersen ville sparke den væk.

Ligesom i første halvleg blev der kun scoret en enkelt gang i anden halvleg, og så skulle opgøret ud i forlænget spilletid på en halv time.

Sebastian Grønning fik headet bolden på overliggeren i starten af den forlængede spilletid, men Hobro manglede stadig den forløsende scoring.

På dette tidspunkt havde Hobro skiftet ud tre gange, og det kunne undre, at Pål Alexander Kirkevold ikke var en af de tre indskiftere.

Nordmanden har scoret i hele 11 kampe i træk i Superligaen, hvilket er rekord. Men han blev pænt siddende på bænken.

Og satsningen endte med at give bonus, da Hobro-topscoreren kunne spare kræfterne til Superligaen, mens holdet alligevel avancerede i DBU Pokalen.

Danny Olsen, Vito Hammershøy-Mistrati, indskiftede Quincy Antipas og Sebastian Grønning scorede for Hobro i straffesparkskonkurrencen.

Tobias Mikkelsen, Lasse Petry og Karlo Bartolec scorede for FCN, men det var ikke nok, da Marcondes og Jensen brændte.

FC Nordsjælland, som vandt pokalturneringen i 2010 og 2011, er dermed ude af turneringen.

Ud over Hobro er også FC Midtjylland, Randers FC og FC Fredericia kvalificeret til kvartfinalerne.